Ingrediente:
2 linguri ulei de masline
– 12 buc copane dezosate de pui, circa 1 kg
– 3 catei usturoi, taiati felii
– 1 ceapa, tocata
– 3 codite telina, tocate
– 200 ml vin alb, sec
– 300 ml supa de legume
– 200 ml smantana
– 250 g struguri fara samburi, taiati in doua
– 4 fire tarhon
Mod de preparare:
1. Preincalzeste cuptorul la semnul 5/190 °C. Incinge 1 lingura ulei si rumeneste copanele uniform; transfera intr-o tava rezistenta la cuptor. Adauga uleiul ramas si soteaza ceapa, usturoiul si telina, la foc mic, 10 minute.
2. Adauga vinul alb, supa de legume, sare si piper si fierbe 5 minute. Adauga smantana si toarna peste carne. Acopera vasul cu folie din aluminiu si da la cuptor 20 de minute. Adauga strugurii si tarhonul si da din nou la cuptor 20-25 de minute.
Tags: mancare pui cu smantana Retete retete cu pui retete delicioase retete simple