Acum ca suntem in Postul Pastelui va propunem o reteta simpla (potrivita pentru studenti) si adaptata la perioada.
Asadar iata o reteta traditonala dar foarte buna.
Ingrediente:
- 2 verze albe si 2 conserve de 340ml de sauerkraut.
sau
- 3 verze murate
- 2 conserve de 12 oz de rosii preparate
- 1 conserva de 12 oz de sos de rosii
- 15 linguri de ulei de porumb/ de floarea soarelui/ vegetal
- 2 linguri de ardei pisat
- 30 boabe de piper
- varf de cutit de boia iute
- varf de cutit de cimbru
- 3 frunze de dafin (mici)
- sare, apa
Mod de preparare:
Speli sauerkraut-ul sau verzele murate in sita, si lasi sa se scurga. Tai varza (proaspata, sau murata, daca folosesti) cat de marunt posibil si freci cu sare, dupa care lasi sa stea 10-15 minute. Combini varza si saurkraut (sau pui varza murata) la calit in ulei. Adaugi restul ingredientelor si lasi pe foc mijlociu, amestecand si adaugand apa cand necesar, pana cand varza devine translucida si se inmoaie putin. Se serveste calda, cu paine sau mamaliga. |