“Case Study `10”:  competiţia soluţiilor ingenioase

Comunicat de presa Case Study

Studenţii din toate universităţile din ţară sunt aşteptaţi să îşi dovedească abilităţile de muncă în echipă, ingeniozitate sau spirit analitic în faţa reprezentanţilor unor companii importante de pe piaţa economică românească. Marţi, 14 decembrie 2010, la Sala Europa din Bucureşti de langa Casa Poporului (strada Justitiei, nr. 54), asociaţia studenţească din Universitatea Politehnică Bucureşti, VWI ESTIEM, organizează cea de-a şaptea ediţie a concursului de studii de caz „VWI Case Study”.

La această ediţie vor propune studii de caz pentru situaţii economice şi tehnice reale sau ipotetice, companii de renume din diferite domenii, precum MicrosoftPricewaterhouseCoopersHP, Salesianer Miettex, Tahal Group, Kuehne + Nagel sau Editura Niculescu.. Studiile de caz propuse vor fi soluţionate pe parcursul a două zile de catre echipe formate din trei sau patru membri. Studenţii doritori să participe se vor înscrie cu echipe deja formate, această prevedere a regulamentului facilitând obţinerea unei sinergii in lucrul in echipă.

Înscrierea pentru concurs a început din data de 25 noiembrie 2010 pe site-ul web www.case-study.ro si va fi deschisă până pe 9 decembrie 2010. Criteriul principal de selecţie al candidaţilor este conţinutul CV-urilor membrilor echipei.

Jurizarea se va face în funcţie de o serie de criterii, printre care spiritul analitic, modul în care au fost utilizate informaţiile iniţiale, creativitatea soluţiei şi modul în care este prezentată, felul în care echipa a colaborat. Tot membrii juriului vor oferi şi premiile din partea companiei, acestea variind de la traininguri, internship-uri, excursii pana la materiale promotionale sau premii in bani.

Concursul se desfăşoară pe o perioadă de cinci zile, prima fiind exclusiv destinată prezentării companiilor care vor propune studiile de caz şi trainingurilor care vor fi făcute pentru a stabili criteriile de elaborare şi evaluare a soluţiilor. Următoarele două zile sunt destinate elaborării unei soluţii, toate sursele disponibile fiind acceptate. Cea de a patra zi este destinată prezentării soluţiilor în faţa reprezentaţilor companiilor. În ultima zi, vor fi premiaţi câştigătorii.

Printre avantajele clare ale participării la acest studiu de caz se numară confirmarea abilităţilor de lucru in echipă, de lucru sub presiunea timpului, precum şi confirmarea nivelului actual de dezvoltare personală a fiecărui participant.

Pentru detalii suplimentare legate de studiile de caz la care se pot înscrie, regulament si program, studenţii pot accesa site-ul web www.case-study.ro.

Organizatorul concursului de studii de caz “Case Study” este asociaţia studenţească din Universitatea Politehnica Bucureşti, VWI ESTIEM. Această asociaţie este membra a VWI (Verband Deutscher Wirtschaftsingenieure) si a ESTIEM (European Students of Industrial Engineering and Management), fiind formată din studenţi la Facultatea de Inginerie în Limbi Straine, ramura germană, specializarea “Inginerie economică şi management industrial”. Asociaţia mamă VWI Germania, fondată in 1932, numară 32 de grupe universitare locale de la diverse universităţi din Germania, VWI Bucureşti fiind singura grupă universitară din exteriorul Germaniei. În acelaşi timp, ESTIEM conţine 66 de asociaţii studenţeşti din 25 de ţări europene, cu un total de 45000 de membri, toţi studenţi la specializarea de inginerie economică şi management industrial.

VWI Bucuresti a apărut in 2001, acum înglobând diverse activităţi care au ca scop menţinerea contactului dintre studenţi şi angajatori, educaţia complementară şi experienta interculturală.

Persoana de contact:

Mădălina-Georgiana Gavrilă

“VWI Case Study 2010”

madalina.gavrila@vwi.ro

(+40) 724 881 781

www.vwi.ro

www.case-study.ro

Descarca  Case Study ’10 in format PDF!

Tags:
0 Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Un portal studentesc actualizat! Impartaseste cu studentii tai pe net o multime de poze, filme, informatii, cursuri si experiente inedite. Distreaza-te pe net cu toti colegii de campus sau camin. Creaza un cont si conecteaza-te in noua retea sociala. Gandit pentru studentii din Romania acest website va ofera resurse deosebite in materie de continut precum si optiuni variate in materie de socializare. Incepeti chiar acum, faceti un cont gratuit.

Politica de confidentialitate | Termeni si conditii | Student pe net © 2023 - Toate drepturile rezervate.
sau

Conectați-vă cu datele de autentificare

sau    

Ați uitat datele dvs.?

sau

Creează cont