Autoritatea Nationala pentru Sport si Tineret impreuna cu Asociatia Viitor Plus colaboreaza intr-o campanile de colectare si reciclare a deseurilor de hartie. Aceast aactiune este foarte benefica, avand in vedere ca se actioneaza in privinta reducerii exploatarii excessive a copacilor si implicit, la refacerea padurilor. De asemenea, datorita reciclarii, se reduce cantitatea deseurilor ajunse in natura.

Proiectul “Adopta un copac” are in vedere urmatoarele obiective:

  • Are ca scop împădurirea terenurilor degradate din România.
  • Este realizat 100% din fonduri private, de la firme şi persoane fizice.
  • Pădurea este plantată, îngrijită timp de 5‐6 ani (în funcție de speciile plantate) şimonitorizată încă alţi 10 ani.
  • Lucrările de împădurire sunt realizate în baza unui proiect tehnic făcut de experţi silvici.
  • Promovează conservarea biodiversităţii (prin plantarea unor păduri cu specii mixte) şi dezvoltarea comunităţilor locale.
  • Propune intervenţie directă asupra schimbărilor climatice prin COMPENSAREA de CO2.

,,Pentru început vom promova în structura internă a ANST activitatea de colectare a deşeurilor, în scopul reciclării şi valorificării lor, urmând ca toate sumele obţinute din valorificarea maculaturii să fie direcţionate în scopul regenerării pădurilor ţării, prin programul „Adoptă un copac”. Noi, tinerii, considerăm că ocrotirea mediului înconjurător ar trebui să reprezinte un obiectiv de înaltă prioritate pe agenda oricărei instituţii şi sperăm că exemplul nostru va fi urmat de cât mai multe structuri guvernamentale şi, nu în ultimul rând, de toţi oamenii de bună credinţă”, a punctat vicepreşedintele ANST, Victor Ionescu.

Tags:
0 Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Un portal studentesc actualizat! Impartaseste cu studentii tai pe net o multime de poze, filme, informatii, cursuri si experiente inedite. Distreaza-te pe net cu toti colegii de campus sau camin. Creaza un cont si conecteaza-te in noua retea sociala. Gandit pentru studentii din Romania acest website va ofera resurse deosebite in materie de continut precum si optiuni variate in materie de socializare. Incepeti chiar acum, faceti un cont gratuit.

Politica de confidentialitate | Termeni si conditii | Student pe net © 2023 - Toate drepturile rezervate.
sau

Conectați-vă cu datele de autentificare

sau    

Ați uitat datele dvs.?

sau

Creează cont