La Universitatea „Ovidius” din Constanța s-a finalizat etapa de admitere iulie 2012. S-au înmatriculat 2.835 de candidați, dintre care cei mai mulți – 21,02% la Facultatea de Științe Economice, 10,72% la Facultatea de Medicină și 9,24% la Facultatea de Drept, Științe Administrative și Sociologie. Se constată o scădere cu doar 2,11% a numărului de candidați înmatriculați față de sesiunea iulie 2011. În sesiunea de admitere iulie 2012, față de sesiunea iulie 2011, a crescut cu 52,38% numărul de candidați înmatriculați la Facultatea de Fizică, Chimie, Electronică și Tehnologia Petrolului, cu 16,10% la Facultatea de Psihologie și Științe ale Educației, cu 13,46 % la Facultatea de Științe ale Naturii și Științe Agricole.

La polul opus, față de sesiunea de admitere iulie 2011, a scăzut numărul de candidați înmatriculați la Facultatea de Drept (cu 28,02%), Facultatea de Matematică și Informatică (cu 18,85%), Facultatea de Arte (cu 17,85%).
Printre specializările cu cei mai puțini candidați înmatriculați se numără Fizică (2 înmatriculați), Sociologie, Poliție locală.
„Etapa de admitere 2012, sesiunea iulie, a depășit așteptările noastre și a fost o reușită datorită campaniilor de promovare a ofertei educaționale, chiar dacă la începutul sesiunii procentul mic de promovabilitate la examenul de bacalaureat și scăderea numărului de absolvenților de liceu prevesteau un număr redus de candidați la studii universitare.
Universitatea „Ovidius“ din Constanţa oferă servicii sociale, culturale şi sportive pentru studenţi, avem un corp corp profesoral valoros, o bază materială modernă și adaptată cerințelor procesului de educație și cercetare. Toate acestea ne-au recomandat drept o universitate capabilă să satisfacă cerinţele de educaţie şi specializare a tinerilor la nivel zonal şi naţional, precum şi la nivel internaţional”, a declarat rectorul Universității „Ovidius” din Constanța, prof.univ.dr. Dănuț Tiberius Epure.

Universitatea „Ovidius” din Constanța organizează a doua sesiune de admitere în luna septembrie 2012. Cifrele de școlarizare pentru studii de licență au fost afișate la adresa:

http://www.univ-ovidius.ro/images/pdf/cifre%202012%20septembriev3.pdf

„Pentru a doua sesiune de admitere din luna septembrie Universitatea dispune de locuri la majoritatea specializărilor. Îi așteptăm pe cei care susțin a doua sesiune a examenului de bacalaureat, precum și pe cei care nu au reușit să se înscrie la studii universitare în sesiunea de admitere din luna iulie cu o ofertă educațională variată.
Totodată, în luna septembrie continuă înscrierile pentru studii de masterat”, a declarat rectorul Universității „Ovidius” din Constanța, prof.univ.dr. Dănuț Tiberius Epure.

Locurile scoase la concursul de admitere 2012 la studii de masterat sunt afișate la adresa:

http://univ-ovidius.ro/images/pdf/cifre-master-2012v5.pdf

Universitatea „Ovidius”din Constanța va organiza în luna septembrie a doua sesiune de admitere pentru locurile rămase disponibile. Calendarul sesiunii de admitere septembrie 2012 este următorul:
10 – 16 septembrie 2012 – înscrieri la facultăţile care au probă de concurs
10 – 18 septembrie 2012 – înscrieri la facultăţile care au concurs pe bază de dosar
17 – 18 septembrie 2012 – susţinerea probelor de concurs
19 – 20 septembrie 2012 – afişarea rezultatelor.

Revenim cu detalii despre rezultate pe masura ce le obtinem.

0 Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Un portal studentesc actualizat! Impartaseste cu studentii tai pe net o multime de poze, filme, informatii, cursuri si experiente inedite. Distreaza-te pe net cu toti colegii de campus sau camin. Creaza un cont si conecteaza-te in noua retea sociala. Gandit pentru studentii din Romania acest website va ofera resurse deosebite in materie de continut precum si optiuni variate in materie de socializare. Incepeti chiar acum, faceti un cont gratuit.

Politica de confidentialitate | Termeni si conditii | Student pe net © 2023 - Toate drepturile rezervate.
sau

Conectați-vă cu datele de autentificare

sau    

Ați uitat datele dvs.?

sau

Creează cont