Situația înscrierilor este următoarea: 5.171 înscrieri, din care 4.868 (pentru cursurile la zi) și 303 (pentru ID). (http://www.univ-ovidius.ro/pagini/candidati-inscrisi-in-sesiunea-iulie-2012)

În perioada 28 – 29 iulie, se vor afișa toate rezultatele Admiterii 2012, sesiunea iulie, urmând înmatricularea candidaților declarați admiși.

„Comparând numărul absolvenţilor de liceu din anul 2011 cu cel corespunzător din anul 2012 se poate observa o scădere cu 13.4% a acestora.Totodată, dacă în luna iulie 2011 rata promovabilităţii în judeţul Constanţa era de 57.6%, în luna iulie a anului 2012 aceasta a fost de doar 47.94%, înregistrându-se o scădere cu 9.66% a procentului de promovabilitate a examenului de bacalaureat.

În sesiunea de admitere 2012 la Universitatea „Ovidius” din Constanța numărul de înscrieri este comparabil cu cel din 2011, ceea ce înseamnă că admiterea a fost un real succes.

Ne-am așteptat la diferențe între cele două sesiuni de admitere din 2011 și 2012, la o scădere cu aproximativ 1.300 de înscrieri din cauza procentului mic de promovabilitate la examenul de bacalaureat și a scăderii numărului de absolvenți. Însă, în urma campaniilor ofertei educaționale a Universității în mai multe județe și a noului stil de management am estompat diferențele.

La admiterea din acest an a fost concurență acerbă la câteva facultăți – Științe Economice, Medicină, Medicină Dentară, Farmacie, Drept. Din păcate, avem și specializări la care s-au înscris puțini candidați, de exemplu Fizică – 2 dosare de înscriere și Ingineria Mediului – 4 dosare depuse”, a declarat rectorul Universității „Ovidius” din Constanța, prof.univ.dr. Dănuț Tiberius EPURE.

0 Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Un portal studentesc actualizat! Impartaseste cu studentii tai pe net o multime de poze, filme, informatii, cursuri si experiente inedite. Distreaza-te pe net cu toti colegii de campus sau camin. Creaza un cont si conecteaza-te in noua retea sociala. Gandit pentru studentii din Romania acest website va ofera resurse deosebite in materie de continut precum si optiuni variate in materie de socializare. Incepeti chiar acum, faceti un cont gratuit.

Politica de confidentialitate | Termeni si conditii | Student pe net © 2023 - Toate drepturile rezervate.
sau

Conectați-vă cu datele de autentificare

sau    

Ați uitat datele dvs.?

sau

Creează cont