Senatorii au respins o propunere legislativă privind încurajarea absolvenţilor din sistemul de învăţământ superior subvenţionat de stat de a activa în economia autohtonă, promovata de senatorul PSD Bogdan Diaconu.

Argumentul central al senatorilor care au respins iniţiativa legislativă a fost acela că actul normativ ar discrimina absolvenţii învăţământului superior particular.

Propunerea, pentru respingerea căreia s-au pronunţat 74 de senatori, 28 fiind pentru adoptare, prevedea în principal o serie de măsuri pentru încurajarea ocupării forţei de muncă:

– scutirea angajatorilor de la plata impozitului pe veniturile salariale pe o perioadă de cinci ani de la data obţinerii certificatului de scutire de la plata acestui impozit;

– scutirea angajatorului de la la plata CAS aferent drepturilor salariale într-o serie de condiţii precum încheierea contractului de muncă pe durată nedeterminată;

De asemenea, absolvenţii de la stat urmau să primească un salariu cel puţin egal cu două salarii medii brute pe economie, conform datelor în vigoare publicate de INS.


Momentan exista o serie de avantaje oferite pentru angajatorii din Romania

Se pare ca angajatorii din România au anumite avantaje fiscale şi financiare dacă încadrează absolvenţi, indiferent de tipul instituţiei absolvite, de stat sau particulare, însă firmele nu se înghesuie să recruteze tineri fără experienţă, vesnica problema a saracilor studenti…


Voi ce parere aveti de aceasta situatie?

0 Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Un portal studentesc actualizat! Impartaseste cu studentii tai pe net o multime de poze, filme, informatii, cursuri si experiente inedite. Distreaza-te pe net cu toti colegii de campus sau camin. Creaza un cont si conecteaza-te in noua retea sociala. Gandit pentru studentii din Romania acest website va ofera resurse deosebite in materie de continut precum si optiuni variate in materie de socializare. Incepeti chiar acum, faceti un cont gratuit.

Politica de confidentialitate | Termeni si conditii | Student pe net © 2023 - Toate drepturile rezervate.
sau

Conectați-vă cu datele de autentificare

sau    

Ați uitat datele dvs.?

sau

Creează cont