Sâmbătă, 18 Mai 2013, a avut loc la Palatul Parlamentului Adunarea Plenară a celei de a VI-a ediții a Congresului Studenților din România.

În acest an, Adunarea Plenară s-a bucurat de prezența a peste 600 de studenți din toate centrele universitare ale României, animați de dorința de a pune bazele unui nou model de societate pentru tineri, prezența acestora confirmând importanța evenimentului în mediul studențesc din România.

            Adunarea Plenară a fost ocazia perfectă pentru discuții pe cele trei paliere ale acestui an: educatie, internship și economie. În cadrul evenimentului, USR a prezentat rezultatele barometrului de opinie al studenților și a făcut recomandări cu privire la probleme identificate prin intermediul acestui sondaj de opinie realizat la nivel național.

            Un punct cheie al evenimentului l-a constituit prezentarea propunerii USR de Lege a Internshipului, rezultat al muncii departamentului juridic din cadrul Uniunii Studenților din România. Legea Internshipului, în viziunea USR, ar trebui să creeze o punte de comunicare între mediul universitar și instituțiile private și să reglementeze derularea internshipurilor de o manieră avntajoasă pentru student, cât și pentru angajatori și instituțiile de învățământ superior. Propunerea a fost subiectul preferat al invitaților, care i-au asigurat pe studenții prezenți că susțin demersul USR și că acordă Uniunii sprijinul necesar pentru transformarea acestei propuneri în lege.

            Mai mult decât atât, domnul Nicolae Bănicioiu, Ministrul Tineretului și Sportului a afirmat: „Eu mă angajez să vă susțin!” în timp ce domnul Mihnea Costoiu, Ministrul delegat pentru învățământ superior, cercetare științifică și dezvoltare tehnologică- a declarat următoarele:” În mine veți avea un partener de dialog pentru a pune în practică ce am discutat astăzi aici!”.

            Al treilea palier al Congresului Studenților din anul 2013 a fost reprezentat de domeniul economic, domeniu în care Uniunea Studenților din România a tratat subiectul necesității unui model de creștere economică pentru o Românie competitivă.

            Toate cele 3 segmente de discuție au trezit interesul participanților, care au avut și ocazia de a participa la un sondaj live. Întrebați în ce direcție consideră că se îndreaptă sistemul educațional universitar din România, 49,20% dintre respondenți au mărturisit că sistemul se îndreaptă într-o direcție greșită, în timp ce 28.20% apreciază direcția ca fiind bună iar 22,60% nu pot aprecia acest trend.

            La eveniment au mai luat parte și domnul Liviu Marian Pop- Președintele Comisie pentru Muncă, Familie și Protecție Socială din Senatul României; domnul Gabriel Ispas- Secretar General Adjunct în cadrul Ministerului Educației; domnul Prof. Univ.Dr. Moisă Altăr- ASE București, doamna Lect. Univ. Dr. Anca Gherman din partea AGER și deputații Varujan Pambuccian, Costel Alexe și Mihai Sturzu.

            Uniunea Studenților din România mulțumește tuturor participanților, partenerilor și invitaților pentru sprijinul acordat și vă invită să fiți parte activă din mișcarea studențească !

Știri despre continuitatea demersului USR în ceea ce privește Legea Internshipului vor fi disponibile în curând pe site-ul www.congresulstudenților.ro.

0 Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Un portal studentesc actualizat! Impartaseste cu studentii tai pe net o multime de poze, filme, informatii, cursuri si experiente inedite. Distreaza-te pe net cu toti colegii de campus sau camin. Creaza un cont si conecteaza-te in noua retea sociala. Gandit pentru studentii din Romania acest website va ofera resurse deosebite in materie de continut precum si optiuni variate in materie de socializare. Incepeti chiar acum, faceti un cont gratuit.

Politica de confidentialitate | Termeni si conditii | Student pe net © 2023 - Toate drepturile rezervate.
sau

Conectați-vă cu datele de autentificare

sau    

Ați uitat datele dvs.?

sau

Creează cont