Primul centru dintr-o universitate din Romania care va implementa programul de certificare HP ATA (accredited technical associate). Programul HP ATA presupune patru certificari: HP ATA Cloud (proiectarea si implementarea de solutii cloud), HP ATA Connected Devices (solutii de conectare a dispozitivelor multiple), HP ATA Networks ( solutiilor de retelistica), HP ATA Servers and Storage (servere si echipamente de stocare).

“HP ATA este cel mai nou program de certificare al Hewlett-Packard, dezvoltat in parteneriat cu compania Certiport si dedicat exclusiv mediului academic, astfel incat sa permita studentilor sa-si planifice si sa-si dezvolte o cariera solida in industria IT. Ca semn al importantei pe care industria IT romaneasca o are in politica globala de dezvoltare a companiei, HP ofera acest program Universitatii Politehnica in cadrul programului sau dedicat pietelor cu potential de crestere”, a afirmat Radu Enache, director general al Hewlett-Packard Romania.

Potrivit conducerii HP, scopul centrului este sa ajute la dezvoltarea capacitatii Universitatii Politehnica de a pregati specialisti IT cu inalta calificare.

„Incepand cu luna mai, Universitatea Politehnica implementeaza programul HP Institute, care va fi disponibil studentilor incepand cu anul academic 2013-2014. Centrul din Bucuresti este unul din cele peste 30 de centre HP deschise de companie in tari din Europa Centrala si de Est, precum si in Orientul Mijlociu. Proiectul este implementat cu ajutorul diviziei dedicate tarilor cu potential de crestere si al managementului regional al companiei HP”, spune Igor Belousov, mnager al programului pentru regiunea central si est-europeana.

HP are aproximativ 3.600 de angajati in Romania, dintre care in jur de 3.200 lucreaza pentru centrul de servicii partajate GeBOC. De asemenea, compania mai are circa 300 de angajati pentru zona de vanzari, marketing si administrativ si peste 100 de angajati in centrul de cercetare din Cluj-Napoca.

0 Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Un portal studentesc actualizat! Impartaseste cu studentii tai pe net o multime de poze, filme, informatii, cursuri si experiente inedite. Distreaza-te pe net cu toti colegii de campus sau camin. Creaza un cont si conecteaza-te in noua retea sociala. Gandit pentru studentii din Romania acest website va ofera resurse deosebite in materie de continut precum si optiuni variate in materie de socializare. Incepeti chiar acum, faceti un cont gratuit.

Politica de confidentialitate | Termeni si conditii | Student pe net © 2023 - Toate drepturile rezervate.
sau

Conectați-vă cu datele de autentificare

sau    

Ați uitat datele dvs.?

sau

Creează cont