Universitatea “Ştefan cel Mare” din Suceava  (USV) a pus punct primei sesiuni de admitere la facultate, şi 1.365 de noi studenţi s-au înmatriculat la cursurile de zi ale unei facultăţi din cadrul instituţiei de învăţământ superior.

Universitatea „ Ştefan cel Mare” din Suceava (USV) este una dintre cele mai dinamice universităţi din Europa de Est, oferind o educaţie universitară şi post-universitară la standarde de înaltă calitate cu un cost relativ scăzut. USV este acreditată cu Grad de încredere ridicat de către ARACIS, având şi statutul de Unitate Naţională de Cercetare şi Dezvoltare oferit de ANCS.

Campusul 1 al USV pune la dispoziţia studenţilor 18 corpuri de clădiri cu o suprafaţă totală de aproximativ 56.000 m2. Universitatea dispune de bibliotecă proprie dotată cu 6 săli de lectură, 429 de locuri şi un fond de carte de peste 275.000 de volume, editură şi tipografie care asigură multiplicarea îndrumarelor de laborator, a cursurilor şi a altor materiale didactice necesare procesului de învăţământ superior.

În cadrul Universităţii îşi desfăşoară activitatea numeroase organizaţii studenţeşti: Asociaţia Cultural-Educativă „Arcanul”, Asociaţia de Artă „Nicolae Tonitza”, Asociaţia studenţească FIRESC, Grupul de Iniţiativă al Românilor din Basarabia, Asociaţia Naţională a Studenţilor în Ştiinţe Administrative, Asociaţia Studenţilor Creştin Ortodocşi Români, Asociaţia Studenţilor din Universitatea Suceava, Societatea Studenţilor Suceveni etc.

USV are în derulare 162 acorduri Erasmus cu 128 de instituţii din Franţa, Spania, Italia, Polonia, Turcia, Danemarca, Bulgaria, Suedia, Portugalia, Marea Britanie, Norvegia etc. prin care, în anul universitar 2011-2012 au desfăşurat mobilităţi 65 de studenţi suceveni. De asemenea, Universitatea „Ştefan cel Mare” are încheiate peste 70 de protocoale de colaborare cu universităţi din Austria, Belgia, China, Croaţia, Germania, Grecia, SUA, Portugalia, Franţa etc.

Rezultate Admitere in sesiunea din iulie 2012 la Universitatea “Ştefan cel Mare” din Suceava

Cei mai mulţi studenţi s-au înmatriculat la Facultatea de Ştiinţe ale Educaţiei, specializarea Pedagogia învăţământului primar şi preşcolar, care din toamnă va funcţiona cu 99 de studenţi în anul I. Pe următoarele locuri ca număr de studenţi înmatriculaţi se află Facultatea de Inginerie Electrică şi Ştiinţa Calculatoarelor, specializarea Calculatoare, cu 82 de înmatriculări, şi Facultatea de Silvicultură, cu 79 de studenţi noi.

La polul opus se numără facultăţile cu număr mic sau cu nici un student înmatriculat. Este vorba despre Facultatea de Inginerie Mecanică, specializarea Ingineria şi protecţia mediului în domeniul mecanic, cu nici un student în primul an, şi Facultatea de Filologie, specializarea Franceză-Germană, cu un singur candidat înmatriculat.

Specializările nou înfiinţate, şi anume Nutriţie şi dietetică şi Balneofiziokinetoterapie şi recuperare au atras 17, respectiv 30 de studenţi.

La cursurile de licenţă, la distanţă, s-au înmatriculat 327 de studenţi.

USV a scos la concurs 1.000 de locuri fără taxă şi 1.655 de locuri cu taxă, la cursurile de zi ale facultăţilor, şi 565 de locuri la învăţământ la distanţă.

 

 

0 Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Un portal studentesc actualizat! Impartaseste cu studentii tai pe net o multime de poze, filme, informatii, cursuri si experiente inedite. Distreaza-te pe net cu toti colegii de campus sau camin. Creaza un cont si conecteaza-te in noua retea sociala. Gandit pentru studentii din Romania acest website va ofera resurse deosebite in materie de continut precum si optiuni variate in materie de socializare. Incepeti chiar acum, faceti un cont gratuit.

Politica de confidentialitate | Termeni si conditii | Student pe net © 2023 - Toate drepturile rezervate.
sau

Conectați-vă cu datele de autentificare

sau    

Ați uitat datele dvs.?

sau

Creează cont