Un student va plăti, din toamnă, între 105 şi 195 de lei, dacă este la buget, şi între 155 şi 245 de lei, dacă este la învăţământ cu taxă. În cazul cadrelor didactice care solicită chirie în aceste unităţi de cazare, costurile sunt de 300 de lei pe lună.

Reprezentanţii Universităţii din Craiova spun că măsura creşterii tarifelor de cazare a fost impusă de inflaţia înregistrată în luna iulie. De altfel, şi anul trecut s-a aplicat o creştere a chiriei lunare cu zece lei pentru un loc, indiferent de cămin. „Toate aceste majorări au fost necesare pentru a putea acoperi cheltuielile cu utilităţile, pentru a amortiza investiţiile de până acum, dar şi pentru a asigura fondurile necesare pentru începerea unor noi lucrări, astfel încât să le putem oferi studenţilor condiţii optime de locuire. Şi în ultimii ani, cam tot ce s-a investit aici s-a făcut din fondurile proprii ale Universităţii. În 2011, de exemplu, am reuşit să modernizăm trei cămine – 10, 11 şi 13 -, iar anul acesta trebuie să asigurăm în principal igienizarea şi mici lucrări de îmbunătăţire a confortului“, a precizat Marian Silişteanu, directorul Serviciului pentru Cămine şi Cantine.

Preţul platit de studenti pentru cazarea in caminele Universitatii din Craiova este diferenţiat, functie de nivelul de confort pe care îl are fiecare dintre cele 12 cămine studenţeşti (  In total  3.100 de locuri de cazare)

Cele mai mici tarife se percep la Căminul 8 din complexul de la Mecanică, încadrat la categoria a IV-a de confort, fără nici un fel de modernizări, cu băi comune şi vechi, cu patru-cinci paturi în cameră şi mobilier deteriorat. Un loc de cazare aici costă 105 lei în cazul studentului de la învăţământul finanţat de la bugetul de stat, sau 155 de lei dacă este înscris la cursuri cu taxă. Aproape jumătate din unităţile de cazare se înscriu la categoria a III-a de confort. Este vorba de căminele 1, 2, 11, 13 şi 15, unde s-au realizat lucrări de întreţinere.

Un loc în acestea costă 135 de lei pe lună pentru cursanţii de la buget şi 185 de lei pentru cei de la taxă. La Căminul 10 din Valea Roşie, unde s-au investit 2 milioane de lei în modernizări, cazarea costă 175 de lei pentru buget şi 225 pentru taxă. Camerele de lux, stil hotel, cu doar două paturi în cameră, televizor, frigider, baie proprie, sală de lectură, bucătărie şi spălător, se găsesc în cinci unităţi de cazare. În această categorie se înscriu căminul 3 din Complexul Agronomie şi căminele 6, 7, 12, 14 de la Mecanică. Aici preţurile ajung la 195 de lei pentru studenţii de la buget şi 245 de lei pentru cei de la taxă. În aceste cazuri, la chirie se adăugă şi cheltuielile cu utilităţile – apă consumată, internet şi curent, care mai înseamnă aproape 50 de lei pe lună.

0 Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Un portal studentesc actualizat! Impartaseste cu studentii tai pe net o multime de poze, filme, informatii, cursuri si experiente inedite. Distreaza-te pe net cu toti colegii de campus sau camin. Creaza un cont si conecteaza-te in noua retea sociala. Gandit pentru studentii din Romania acest website va ofera resurse deosebite in materie de continut precum si optiuni variate in materie de socializare. Incepeti chiar acum, faceti un cont gratuit.

Politica de confidentialitate | Termeni si conditii | Student pe net © 2023 - Toate drepturile rezervate.
sau

Conectați-vă cu datele de autentificare

sau    

Ați uitat datele dvs.?

sau

Creează cont