În condiţiile în care abia îşi ocupă locurile universităţile publice, cele private au început să alerge după studenţi. Rectorii promit burse, cazare de cinci stele în campus şi săli moderne de sport.

Rezultatele catastrofale de la bacalaureatul de anul acesta dau de furcă multor facultăţi care se văd nevoite să recurgă la tot felul de strategii pentru a-şi ademeni clienţii. Universitatea Româno-Americană promite burse elevilor care au luat notă mare la bacalaureat, în vreme ce alte universităţi private au decis să micşoreze taxele cu 10-30% ori să îşi atragă studenţi promiţându-le „cazare ca la hotel de cinci stele”, săli moderne de sport şi campusuri „ultradotate”.

Lupta pentru studenţi este acerbă având în vedere că majoritatea liceenilor care au promovat bacalaureatul fie vor alege universităţile de stat, fie se vor îndrepta către cele din afara ţării, lăsând goale locurile din universităţile private. „Sincer, ne bazăm şi pe sesiunea din august, care sperăm că ne va mai aduce studenţi. O să mai facem o rundă de înscrieri şi în septembrie”, spune Doru Tompea, rectorul universităţii private „Petre Andrei” din Iaşi. Se deschide însă o nouă piaţă, cea a postlicealelor, care îi primesc, contra cost, şi pe elevii care nu au luat bacul. Cele mai căutate sunt postlicealele unde sunt pregătiţi asistenţii medicali, de farmacie şi kinetoterapeuţii.


 
Da ne like pe Facebook
Daca ti-a placut acest articol nu uita sa te abonezi la feedul RSS!

0 Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Un portal studentesc actualizat! Impartaseste cu studentii tai pe net o multime de poze, filme, informatii, cursuri si experiente inedite. Distreaza-te pe net cu toti colegii de campus sau camin. Creaza un cont si conecteaza-te in noua retea sociala. Gandit pentru studentii din Romania acest website va ofera resurse deosebite in materie de continut precum si optiuni variate in materie de socializare. Incepeti chiar acum, faceti un cont gratuit. Politica de confidentialitate | Termeni si conditii | Student pe net © 2019 - Toate drepturile rezervate.

sau

Conectați-vă cu datele de autentificare

sau    

Ați uitat datele dvs.?

sau

Creează cont