Studentii Facultatii de Constructii primesc burse de studiu si de merit, în functie de rezultatele profesionale, indiferent daca sunt la forma de studii fara taxa sau cu taxa. Se acorda si burse sociale în functie de situatia sociala si materiala.

Criterii de acordare a burselor in anul universitar 2008-2009, elaborate în baza:

– HGR nr.558 din 3 septembrie 1998; – Legea nr.441/18.07.2001, pentru aprobarea Ordonantei de urgenta a Guvernului nr.133-2000;
– Norme de recomandare stabilite de Senatul Universitatii Ovidius Constanta;
– Propuneri facute de comisia de acordare a burselor a Facultatii de Constructii.

1. Bursele se acorda anual, în limita fondurilor alocate de la bugetul de stat.
2. Bursele de merit si bursele de studiu se acorda studentilor români din învatamântul superior de stat, cursuri de zi, la forma de învatamânt fara taxa si cu taxa, care în anul universitar precedent sunt integralisti (au promovat toate examenele), în functie de rezultatele obtinute la învatatura. Bursa de merit se acorda studentilor din învatamântul universitar începând cu anul II de studiu, daca în anul precedent au realizat media stabilita pentru bursa de merit.
* Bursa de merit se acorda de la media 9,00 (noua) si este în cuantum de 390 RON / luna.
* Pentru anii II-V bursa de studiu I se acorda de la media 8,00 pâna la media 9,00 exclusiv si este în cuantum de 270 RON/luna, iar bursa de studiu II se acorda de la media 7,50 < 8,00 si este în cuantum de 225 RON/luna. 3. Pentru studentii de la master bursele se acorda de la media 9,50 (noua 50%) si este în cuantum de 200 Ron. 4. Bursele de ajutor social se acorda la cerere, în limita numarului de burse acordate de facultate, în functie de situatia materiala a studentului si rezultate la învatatura, si este în cuantum de 180 RON / luna. Bursa de ajutor social se poate acorda, daca exista fonduri, si ocazional si numai o singura data în decursul unui an universitar, fiind în cuantumul unei burse sociale. * Bursa de ajutor social se acorda studentilor la cerere, tinînd cont de urmatoarele aspecte: în primul rând sunt luati în calcul studentii bolnavi, pe baza certificatului eliberat de medicii specialisti stabiliti de Senatul Universitatii, studentii orfani de ambii parinti, studentii proveniti din casele de copii, în functie de rezultatele la învatatura, studentii casatoriti, cu sot/sotie student(a) si pe baza venitului realizat pe membru de familie. * Pot beneficia de bursa sociala studentii care nu realizeaza venituri mai mari decât salariul minim net pe economie, în ordinea crescatoare a venitului, pornind de la veniturile cele mai mici.
Comisia de burse va analiza de la caz la caz situatiile mai sus mentionate.

Comisia de burse pe universitate:
Presedinte : Prof.univ.dr.Victor Ciupina-Rector
Membri:
Prof.univ.dr.ing. Nicolae Peride-Prorector
Conf.univ.dr. Lucian Petcu-Cancelar
Ec. Lenuta Bobe-Director Economic CJ.Dan Loredana Maximiliana-Sef serv. Jur.
Ing.Elena Budur-secretar sef universitate
Ec. Mariana Odor-Secretar rectorat

Comisia de burse pe facultate:
Presedinte: Prof.dr.ing. Mihai Florea -prodecan; Membri:
Prof.dr.ing.Lucica Rosu -sef catedra
Prof.dr.ing.Ana Gramescu -sef catedra
Jr.Georgeta Moisa -secretar sef facultate


 
Da ne like pe Facebook
Daca ti-a placut acest articol nu uita sa te abonezi la feedul RSS!

Tags:
1 Comentariu
  1. Colegul Perfect 11 ani în urmă

    Incepe sesiunea si odata cu ea si alergarea dupa cursuri! Colegul perfect iti intinde o mana de ajutor!
    colegulperfect- Resurse universitare pentru Constructii si Arhitectura

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Un portal studentesc actualizat! Impartaseste cu studentii tai pe net o multime de poze, filme, informatii, cursuri si experiente inedite. Distreaza-te pe net cu toti colegii de campus sau camin. Creaza un cont si conecteaza-te in noua retea sociala. Gandit pentru studentii din Romania acest website va ofera resurse deosebite in materie de continut precum si optiuni variate in materie de socializare. Incepeti chiar acum, faceti un cont gratuit. Politica de confidentialitate | Termeni si conditii | Student pe net © 2019 - Toate drepturile rezervate.

sau

Conectați-vă cu datele de autentificare

sau    

Ați uitat datele dvs.?

sau

Creează cont