Cele mai populare destinatii Erasmus in 2012:  Spania, Franta, Marea Britanie, Germania si Italia

In anul universitar 2011/2012, peste 250.000 de studenti vor beneficia de pe urma programului Erasmus. Cele mai populare destinatii pentru studenti sunt preconizate a fi Spania, Franta, Marea Britanie, Germania si Italia.

Pe de alta parte, tarile care trimit cei mai multi studenti in strainatate se estimeaza a fi Spania, Franta, Germania, Italia si Polonia. UE a alocat aproximativ 3 miliarde de euro pentru Erasmus in perioada 2007-2013.

Erasmus pentru toti va regrupa toate programele UE si internationale actuale din domeniul educatiei, formarii profesionale, tineretului si sportului, inlocuind cele apte programe existente cu unul singur. Acest lucru va spori eficienta, va facilita solicitarea granturilor i va reduce duplicarea si fragmentarea. In cadrul noului program, obiectivul este ca pana la 5 milioane de oameni, aproape dublu fata de prezent, sa aiba sansa de a studia, de a se forma sau de a preda in strainatate. Propunerea Comisiei este dezbatuta in prezent de catre statele membre si Parlamentul European, care au putere de decizie asupra viitorului buget.

0 Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Un portal studentesc actualizat! Impartaseste cu studentii tai pe net o multime de poze, filme, informatii, cursuri si experiente inedite. Distreaza-te pe net cu toti colegii de campus sau camin. Creaza un cont si conecteaza-te in noua retea sociala. Gandit pentru studentii din Romania acest website va ofera resurse deosebite in materie de continut precum si optiuni variate in materie de socializare. Incepeti chiar acum, faceti un cont gratuit.

Politica de confidentialitate | Termeni si conditii | Student pe net © 2023 - Toate drepturile rezervate.
sau

Conectați-vă cu datele de autentificare

sau    

Ați uitat datele dvs.?

sau

Creează cont