Examenele la Spiru Haret doar in centrele zonale

Universitatea Spiru Haret a luat decizia de a nu mai organiza sesiune de examene la centrele locale, ci doar la cele zonale. Măsura determină mii de studenţi să străbată sute de kilometrii pentru a-şi putea susţine examenele. Prima decizie luată de Universitate a fost cea de a anula forma de învăţământ la distanţă şi toţi studenţii au fost trecuţi la zi. Ulterior s-a luat decizia ca examenele să se susţină la centrele zonale. Măsurile au revoltat mii de studenţi pentru care sesiunea va însemna o mulţine de drumuri în plus şi foarte mulţi bani cheltuiţi.

„Nu ştiu ce să vă spun, această poblemă mă depăşeşte. Decizia a fost luată la nivelul Universităţii, nu ţine de noi. Aveţi opţiunea de a cere să daţi mai multe examene în aceeaşi zi, ca să nu veniţi de foarte multe ori”, s-a spus de la Secretariatul facultăţii.

Studenţii Spiru Haret de la Galaţi vor fi nevoiţi să parcurgă 256 kilometrii până la Constanţa. În cazul în care apelează la călătoria cu trenul aceştia vor avea de mers 5 ore şi 24 de minute, iar un bilet dus-întors costă 69 de lei. Nu mai punem la socoteală banii cheltuiţi în zona respectivă şi nici o noapte de cazare, dacă doreşte să rămână până a doua zi.

Mulţi dintre studenţi lucrează în paralel cu Facultatea şi le va fi greu să îşi ia liber la iecare examen pe care trebuie să îl susţină.

În aceeaşi situaţie se află şi foarte mulţi alţi studenţi din toată ţara care vor fi nevoiţi să străbată jumptate de ţară pentru a susţine exmenele. Initial centrele ID au fost redenumite in Centre Tehnologice. De la 1 octombrie au fost desfintate si Centrele Tehnologice. Ceilalti studenti fie si-au intrerupt studiile fie se deplaseaza la sediile facultatile pentru ore si examene.

0 Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Un portal studentesc actualizat! Impartaseste cu studentii tai pe net o multime de poze, filme, informatii, cursuri si experiente inedite. Distreaza-te pe net cu toti colegii de campus sau camin. Creaza un cont si conecteaza-te in noua retea sociala. Gandit pentru studentii din Romania acest website va ofera resurse deosebite in materie de continut precum si optiuni variate in materie de socializare. Incepeti chiar acum, faceti un cont gratuit.

Politica de confidentialitate | Termeni si conditii | Student pe net © 2023 - Toate drepturile rezervate.
sau

Conectați-vă cu datele de autentificare

sau    

Ați uitat datele dvs.?

sau

Creează cont