Proiectul de training „Management cultural in artele vizuale contemporane” este dedicat studentilor in an terminal, masteranzilor si absolventilor de facultati de arta si istoria artei in vederea „imputernicirii” (empowerment) acestora pentru o insertie naturala si profesionista pe piata de munca specifica din Romania. Prima editie a proiectului a fost derulata in Bucuresti de catre Asociatia Maia si Modernism.ro din martie pana in iulie 2012, cu o finantare din partea Administratiei Fondului Cultural National. Saisprezece tineri au avut acces la cunostinte teoretice („how to” in artele vizuale contemporane, actori si spatii pe piata de arta contemporana romaneasca) si practice (date de contact valoaroase si informatii din practica specialistilor din piata de arta romaneasca) de la 12 lucratori activi pe piata de arta din Romania. Proiectul se doreste a fi sustenabil (reluat anual) si replicabil (punere la dispozitie a unui ghid de bune practici digital).
Proiectul, aflat la prima editie, s-a desfasurat in Bucuresti, din martie pana in iulie 2012. A fost deschis un apel pentru aplicatii catre universitatile de profil din oras: UNARTE – Universitatea Nationala de Arta (facultatile: Arta Plastica, Arte Decorative si Design, Istoria si Teoria Artei), Universitatea Bucuresti (facultatea de Istorie, sectia Istoria Artei), Universitatea Hyperion (facultatea de Arta).
Parteneri de continut: Uniunea Artistilor Plastici, Galeriile Artmark, Anaid Art Gallery, Atelier 030202, Victoria Art Center, Galeria Luchian 12, IRSCA Education, Atelier Francisc Chiuariu
Parteneri: Liga Studentilor Romani in Strainatate (LSRS), Voluntari pentru Idei si Proiecte (VIP)
Locatii partenere: Fundatia Lowendal, Ceainaria Carturesti (Institutul Francez), Galeria Saint Ink, Aiurart
Ghidul de bune practici aici: http://www.scribd.com/doc/100001048/Training-de-Management-Cultural-in-Arta-brochure