Viata grea – 65% din studenti traiesc din banii parintilor

Un articol ce trateaza problema studentilor din Romania

Alianta Nationala a Organizatiilor Studentesti din Romania a realizat un studiu amplu privind Nevoile sociale ale studentilor – o prioritate ce necesita solutii”. Conform rezultatelor date publicitatii, nu mai putin de 65% dintre studentii romani traiesc din banii primit de la parinti si rude, in timp ce 70% din totalul celor chestionati au venituri de sub 500 lei/luna. Doar 20% dintre tineri sunt angajati cu norma intreaga sau part time, iar 7.4% dintre ei se bazeaza pe banii din burse.

Deci.. WOW!!! – viata de student in Romania este foarte grea…

Cea mai mare problema a studentilor din Romania, identificata de studiul ANOSR se refera la taxele universitare. In 21 dintre cele 24 de universitati cuprinse in acest raport, problema principala invocata de majoritatea studentilor o reprezinta taxele de studiu, in 2 dintre universitati un procent de peste 60% dintre tineri invocand aceasta prioritate.

Taxe de studiu este foarte mare…

Aproximativ 71% din studenti considera valoarea taxei de studiu ca fiind mare si foarte mare. Pe langa aceste taxe, universitatile si alte plati, mai mult sau mai putin justificate, ca de exemplu taxa de inscriere la facultate, cea de inmatriculare, taxa de eliberare de adeverinte, taxa de biblioteca si cea de eliberare a diplomelor.

Studentii:  caminul prea scump…

In ceea ce priveste situatia din caminele studentesti, 90% dintre cei cazati in aceste cladiri nu sunt informati cu privire la modul de cheltuire a regiei de camin si 41.8% dintre respondentii chestionarului considera taxele caminelor ca fiind mari sau exagerate.

Burse prea mici….

Studentii romani sunt nemultumiti si de cuantumul burselor, peste 80% dintre ei considerand ca acestea nu acopera cheltuielile minime pentru masa si cazare. Peste 50% dintre tineri au marturisit ca nu sunt motivati de valoarea bursei in a-si imbunatati rezultatele academice.

“ANOSR considera ca un sistem care nu isi atinge scopul reprezinta mai degraba o amenintare si necesita o reformare puternica in vederea ajustarii modului de implementare la obiectivele sale”, se arata intr-un comunicat de presa al aliantei.
Dar cred ca nimic din articolul acesta nu este nou pentru voi…. trist, nu ?

Tags:
0 Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Un portal studentesc actualizat! Impartaseste cu studentii tai pe net o multime de poze, filme, informatii, cursuri si experiente inedite. Distreaza-te pe net cu toti colegii de campus sau camin. Creaza un cont si conecteaza-te in noua retea sociala. Gandit pentru studentii din Romania acest website va ofera resurse deosebite in materie de continut precum si optiuni variate in materie de socializare. Incepeti chiar acum, faceti un cont gratuit.

Politica de confidentialitate | Termeni si conditii | Student pe net © 2023 - Toate drepturile rezervate.
sau

Conectați-vă cu datele de autentificare

sau    

Ați uitat datele dvs.?

sau

Creează cont