Admitere Alexandru Ioan Cuza 2011: Facultatea de Litere

Condiţiile de admitere

a) Pentru domeniile Limbă şi literatură, Studii culturale şi Limbi moderne aplicate

Pe baza rezultatelor din liceu, astfel:

10% – media de la bacalaureat;
45% – media de la Limba română;
45% – media de la una din limbile străine studiate în cei 4 ani de studii liceale.

Precizare:

În cazul absolvenţilor care au studiat în liceu Literatura română şi – separat – Limba română, de exemplu-liceele pedagogice, se va lua în calcul disciplina la care candidatul a obţinut notele cele mai mari;
În cazul în care candidatul a studiat două limbi străine, se va lua în calcul numai una dintre cele două limbi studiate, anume aceea la care candidatul a obţinut notele cele mai mari;
În cazul cînd candidatul optează pentru specializarea Filologie clasică, media de la limba străină se poate înlocui cu media de la una din cele două limbi clasice, latina sau greaca, studiate în cei patru ani de liceu.
Nu se iau în calcul disciplinele opţionale (candidatul va prezenta foaia matricolă în care distincţia între disciplinele obligatorii şi cele opţionale va fi exact precizată).

Criterii de departajare a candidaţilor în caz de egalitate a mediilor:

media de la Limba Română
media de la Limba străină sau Limba clasică luată în calcul
media de la bacalaureat.

b). Pentru domeniul Ştiinţe ale comunicării

Pe baza rezultatelor din liceu, astfel:

10% – media de la bacalaureat;
40% – Limba română (în cazul absolvenţilor care au studiat în liceu Literatura română şi, separat, Limba română, de exemplu, cazul liceelor pedagogice, se va lua în calcul disciplina la care candidatul a obţinut notele cele mai mari);
20% – Istorie;
20% – Limba străină.
10% – Economie.

Precizare:

În cazul în care candidatul a studiat două limbi străine, se va lua în calcul numai una dintre cele două limbi studiate, anume aceea la care candidatul a obţinut notele cele mai mari.

Nu se iau în calcul disciplinele opţionale. Candidatul va prezenta foaia matricolă în care distincţia între disciplinele obligatorii şi cele opţionale va fi exact precizată.

Criterii de departajare a candidaţilor în caz de egalitate a mediilor: 1. Media de la Limba Română 2. Media de la Limba străină sau Limba clasică luată în calcul 3. Media de la bacalaureat.

Pentru olimpici

Pot fi înscrişi fără admitere absolvenţii de liceu care au obţinut următoarele distincţii:

Premiul I, II si III la olimpiade naţionale de româna şi limbi straine (Engleza, Franceza, Germana, Italiana, Spaniola, Rusa, Latina, Greaca).
Pentru limba germană, concursul Deutsches Sprachdiplom înlocuieşte media de la limba străină studiată în liceu.

Taxă de înscriere:

200 lei pentru fiecare specializare

Taxă de şcolarizare pentru anul I, an universitar 2011 – 2012:

2.000 lei

Sala de înscriere: Corp A, Amfitearul III.12 – (completarea fişelor de înscriere), Amfiteatrul III.11. – depunere dosar (vezi harta)

Casieria: Corp A, parter

Tags:
0 Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Un portal studentesc actualizat! Impartaseste cu studentii tai pe net o multime de poze, filme, informatii, cursuri si experiente inedite. Distreaza-te pe net cu toti colegii de campus sau camin. Creaza un cont si conecteaza-te in noua retea sociala. Gandit pentru studentii din Romania acest website va ofera resurse deosebite in materie de continut precum si optiuni variate in materie de socializare. Incepeti chiar acum, faceti un cont gratuit.

Politica de confidentialitate | Termeni si conditii | Student pe net © 2023 - Toate drepturile rezervate.
sau

Conectați-vă cu datele de autentificare

sau    

Ați uitat datele dvs.?

sau

Creează cont