Daniel Funeriu, care a efectuat, vineri, o vizită la Iaşi a declarat ca incurajează fuziunile între universităţi, susţinând că în prezent resursa universitară este dispersată şi că există prea multe universităţi şi prea puţini studenţi.
Într-o conferinţă de presă, susţinută la Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iaşi, ministrul Daniel Funeriu a afirmat, că în România ar trebui să funcţioneze poluri universitare de excelenţă, prin formarea unor consorţii, care să grupeze mai multe instituţii de învăţământ superior, relatează Mediafax.

Ce a mai declarat Daniel Funeriu

  • Avem prea multe universităţi şi prea puţini studenţi. Încurajez fuziunea universităţilor, iar noua Lege a educaţiei încurajează la rându-i acest lucru. Resursa este dispersată în mediul academic. Aş da un singur exemplu, oraşul francez Strasbourg, care e cam de mărimea Iaşiului. La Strasbourg, aveau trei universităţi care în final au fuzionat, iar acum au cea mai bună universitate din Franţa.
  • Respect autonomia universitară. Am simţit din partea conducerii universităţii ieşene tot atâta prietenie cât am şi eu pentru instituţia din Iaşi. Am ţinut să fac prima vizită la Universitatea din Iaşi, pentru că aici, pe 12 martie 2010, în timpul şedinţei de guvern, şi-a început parcursul legislativ noua lege a educaţiei.
  • Iaşiul e doar începutul periplului meu. Voi merge în cele mai bune universităţi din România, pentru a discuta cu oamenii din mediul academic şi pentru a prelua din sugestiile lor. Vizitele mele se înscriu într-un apel către elitele româneşti pentru a se implica în viaţa universităţilor, ţinute prea mult timp sub control de mediocritate.

 
Da ne like pe Facebook
Daca ti-a placut acest articol nu uita sa te abonezi la feedul RSS!

Tags:
0 Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Un portal studentesc actualizat! Impartaseste cu studentii tai pe net o multime de poze, filme, informatii, cursuri si experiente inedite. Distreaza-te pe net cu toti colegii de campus sau camin. Creaza un cont si conecteaza-te in noua retea sociala. Gandit pentru studentii din Romania acest website va ofera resurse deosebite in materie de continut precum si optiuni variate in materie de socializare. Incepeti chiar acum, faceti un cont gratuit. Politica de confidentialitate | Termeni si conditii | Student pe net © 2019 - Toate drepturile rezervate.

sau

Conectați-vă cu datele de autentificare

sau    

Ați uitat datele dvs.?

sau

Creează cont