Indicele radiaţiei ultraviolete (indicele UV) pe litoral este foarte ridicat: nivelul 9 din 15

Turiştii veniţi pe litoral sunt sfătuiţi să evite expunerea prelungită la soare, mai ales la orele prânzului, şi să folosească, pe cât posibil, creme cu factor de protecţie solară ridicat şi ochelari de soare cu protecţie UV.

Indicele radiaţiei ultraviolete (indicele UV) este o estimare internaţională a nivelului radiaţiei ultraviolete la suprafaţa Pământului. Se calculează cu scopul de a ajuta populaţia să se protejeze de radiaţiile ultraviolete în condiţiile în care cerul este senin.

Scara indicelui este de la 0 la 15. Cu cât este mai mare valoarea indicelui, cu atât este mai puternic potenţialul pentru deteriorarea pielii şi a ochilor.

Citeste mai mult pe REALITATEA.NET: http://www.realitatea.net/indicele-de-radiatii-uv-foarte-mare-pe-litoral_967587.html#ixzz20gtMPa6B

0 Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Un portal studentesc actualizat! Impartaseste cu studentii tai pe net o multime de poze, filme, informatii, cursuri si experiente inedite. Distreaza-te pe net cu toti colegii de campus sau camin. Creaza un cont si conecteaza-te in noua retea sociala. Gandit pentru studentii din Romania acest website va ofera resurse deosebite in materie de continut precum si optiuni variate in materie de socializare. Incepeti chiar acum, faceti un cont gratuit.

Politica de confidentialitate | Termeni si conditii | Student pe net © 2023 - Toate drepturile rezervate.
sau

Conectați-vă cu datele de autentificare

sau    

Ați uitat datele dvs.?

sau

Creează cont