Studentii francezi, care studiaza Medicina in Romania, nu vor putea practica daca au picat de 2 ori examenul in Franta

In jur de 2.000 de tineri francezi, care studiaza Medicina in Romania, nu vor putea practica meseria daca au picat de doua ori examenul in Franta. Acum, studentii respinsi in Franta si veniti sa studieze in Romania isi tin rasuflarea.

„Dupa mai multe raspunsuri contradictorii, vrem intr-adevar sa fim stabiliti. Cei care au cazut de doua ori la concursul de admitere in Franta, si este cazul pentru majoritatea dintre noi, nu isi vor putea face rezidentiatul in Franta”, a declarat Paul Vara, in al doilea an la medicina la Universitatea din Cluj-Napoca, citat de Adevarul.

Oficialii francezi dau asigurari ca masura este valabila pentru studentii care inregistreaza doua esecuri, in Franta, incepand din acest an. Asfel, cei care studiaza acum in Romania ar putea sta linistiti.

Desi examenul de rezidentiat pare pregatit special pentru studentii care au terminat facultati franceze, oficialii spun ca este o masura echitabila.

„Cred ca este o masura de echitate. Nu este normal ca studentii sa evite sistemul gratie mijloacelor lor financiare”, a spus Djillali Annane, decan la Universitatea Paris Ouest si coordonator de studii pentru L’Ile de France.

0 Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Un portal studentesc actualizat! Impartaseste cu studentii tai pe net o multime de poze, filme, informatii, cursuri si experiente inedite. Distreaza-te pe net cu toti colegii de campus sau camin. Creaza un cont si conecteaza-te in noua retea sociala. Gandit pentru studentii din Romania acest website va ofera resurse deosebite in materie de continut precum si optiuni variate in materie de socializare. Incepeti chiar acum, faceti un cont gratuit.

Politica de confidentialitate | Termeni si conditii | Student pe net © 2023 - Toate drepturile rezervate.
sau

Conectați-vă cu datele de autentificare

sau    

Ați uitat datele dvs.?

sau

Creează cont