În curând, orice absolvent de facultate ar putea fi obligat să devină stagiar, pe o perioadă de şase luni, înainte de a munci într-o companie cu acte în regulă.

Proiectul de lege care prevede acest lucru a fost votat deja în Senat şi rămâne de văzut dacă va trece şi de Camera Deputaţilor.

Se pare ca orice absolvent de universitate va fi obligat să efectueze, timp de 6 luni, o perioadă de stagiatură la o companie.  Conform proiectului de act normativ pe toate durata de sase luni, cât va fi perioada de stagiatură la o companie, absolvenţii de studii superioare îşi vor aprofunda cunoştinţele teoretice şi vor învăţa, practic, ce înseamnă meseria respectivă.

Şi angajatorul va avea de câştigat: acesta va primi 250 de lei pentru fiecare tânăr şcolit în firmă. Dacă absolventul va fi dat afară înainte de termenul de 6 luni, patronul va fi obligat să restituie banii.

Potrivit statisticilor, din cei peste 400.000 de şomeri înregistraţi, la ora actuală, la nivel naţional, în jur de 3.500 sunt cu studii superioare. În acest moment, stagiatura este legalizată doar pentru medici, avocați şi notari.

0 Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Un portal studentesc actualizat! Impartaseste cu studentii tai pe net o multime de poze, filme, informatii, cursuri si experiente inedite. Distreaza-te pe net cu toti colegii de campus sau camin. Creaza un cont si conecteaza-te in noua retea sociala. Gandit pentru studentii din Romania acest website va ofera resurse deosebite in materie de continut precum si optiuni variate in materie de socializare. Incepeti chiar acum, faceti un cont gratuit.

Politica de confidentialitate | Termeni si conditii | Student pe net © 2023 - Toate drepturile rezervate.
sau

Conectați-vă cu datele de autentificare

sau    

Ați uitat datele dvs.?

sau

Creează cont