Cursuri gratuite privind diminuarea efectelor negative ale stereotipurilor de gen destinate femeilor, experţilor şi operatorilor mass-media, personalului şi managerilor autorităţilor locale
Universitatea ,,Alexandru Ioan Cuza’ din Iaşi, Universitatea Babeş-Bolyai’ din Cluj-Napoca şi Universitatea de Vest din Timişoara organizează, în perioada ianuarie-mai 2013, cursuri gratuite privind diminuarea efectelor negative ale stereotipurilor de gen. La aceste cursuri se pot înscrie femeile, experţii şi operatorii mass-media din presa scrisă şi audiovizuală, dar şi personalul şi managerii autorităţilor locale din Regiunea de Nord-Est de Nord-Vest şi Vest a ţării care sunt interesaţi de promovarea principiilor egalităţii de şanse şi ale societăţii incluzive.

Participanţii la acest curs vor acumula informaţii şi îşi vor dezvolta deprinderi esenţiale pentru o mai bună înţelegere a efectelor stereotipurilor de gen asupra evoluţiei psihologice a persoanei în mediul familial, şcolar, profesional. De asemenea, se va analiza şi înţelege impactul promovării în mass-media a stereotipurilor de gen.

Cursul se desfăşoară pe parcursul a 50 de ore, din care 12 ore de instruire teoretică şi 38 de ore de activităţi practice în care se va elabora, sub îndrumarea formatorilor, un portofoliu de lucrări corelate subtemelor de curs. La finalul cursului va avea loc o probă de evaluare teoretică sub forma unui test grilă de verificare a cunoştinţelor dobândite. Cursanţii care obţin note peste 6 vor primi un certificat de absolvire a cursului ce va fi eliberat de Universitatea ‘Alexandru Ioan Cuza’ din Iaşi.

Înscrierile se fac până la data de 30 ianuarie 2013, la instituţiile organizatoare.

Dosarul de înscriere trebuie să conţină următoarele documente (în original şi copie): certificatul de naştere, buletinul sau cartea de identitate, certificatul de căsătorie (dacă este cazul), diploma de bacalaureat sau de licenţă şi adeverinţă de salariat (din care să rezulte încadrarea şi funcţia) sau adeverinţă de colaborator-voluntar (în domeniul mass-media). Mai multe informaţii sunt publicate la adresa www.rsf.uaic.ro .

Aceste cursuri se desfăşoară în cadrul proiectului ‘Reconstrucţia statutului femeii: de la discriminare la dezvoltare profesională şi egalitate de şanse’ (ID 50679), coordonat de Universitatea ,,Alexandru Ioan Cuza’ din Iaşi şi cofinanţat din Fondul Social European prin Programul Operaţional Sectorial pentru Dezvoltarea Resurselor Umane POSDRU 2007 – 2013.

Proiectul are ca obiectiv general prevenirea discriminării pe criterii de gen pe piaţa muncii în scopul asigurării accesului egal la ocupare şi dezvoltare profesională a fe

0 Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Un portal studentesc actualizat! Impartaseste cu studentii tai pe net o multime de poze, filme, informatii, cursuri si experiente inedite. Distreaza-te pe net cu toti colegii de campus sau camin. Creaza un cont si conecteaza-te in noua retea sociala. Gandit pentru studentii din Romania acest website va ofera resurse deosebite in materie de continut precum si optiuni variate in materie de socializare. Incepeti chiar acum, faceti un cont gratuit.

Politica de confidentialitate | Termeni si conditii | Student pe net © 2023 - Toate drepturile rezervate.
sau

Conectați-vă cu datele de autentificare

sau    

Ați uitat datele dvs.?

sau

Creează cont