Alianța Națională a Organizațiilor Studențești din România (ANOSR) și Consiliul Național al Elevilor (CNE) condamnă decizia Guvernului României de a da undă verde exploatării minereurilor de la Roşia Montană.

Controversatul proiect de lege care reglementează exploatarea minereurilor din perimetrul Roşia Montană a fost aprobat în şedinţa Guvernului de marți, 27 August a.c şi va fi transmis Parlamentului spre adoptare.

În cazul adoptării proiectului de lege de către Parlament, exploatarea minereurilor ar debuta în 2016 cu un impact devastator asupra sănătății populației din regiune din cauza utilizării cianurii, un beneficiu economic nesemnificativ pentru statul român în comparație cu gravele consecințe ale proiectului și valoarea aurului preconizat a se extrage, cu poluarea și degradarea ireversibilă a mediului înconjurător, afectarea deosebit de gravă a patrimoniului cultural care ar reprezenta o resursă inepuizabilă pentru dezvoltarea turismului și a economiei din zonă și nu în ultimul rând prin nerespectarea legislației de mediu.

ANOSR și CNE susțin demersurile reprezentanților societății civile care se opun exploatării zăcămintelor auro-argentifere de la Roșia Montană și fac un apel la solidaritate în scopul opririi proiectului de exploatare prin folosirea tuturor mijloacelor civice, pașnice și democratice disponibile.

“În calitate de reprezentanți ai societății civile, avem responsabilitatea de a ne opune adoptării unei măsuri devastatoare pentru mediul înconjurător și condițiile socio-economice actuale. Sprijinim demersurile și acțiunile care au loc în scopul de a împiedica adoptarea proiectului de exploatare a minireurilor de la Roșia Montană.“ – Iulia Flavia Miron, președinte CNE.

,,Ne opunem ferm demarării proiectului de exploatare a zăcămintelor auro-argentifere din perimetrul Roșia Montană întrucât considerăm că beneficiile României în cadrul proiectului sunt infime în comparație cu impactul devastator asupra mediului înconjurător și consecințele dezatruoase pe plan social și economic. Ne solidarizăm cu acțiunile de protest care vor avea loc la nivel național și facem un apel la responsabilitatea guvernanților vizavi de viitorul României!” – Mihai Dragoș, președinte ANOSR.

0 Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Un portal studentesc actualizat! Impartaseste cu studentii tai pe net o multime de poze, filme, informatii, cursuri si experiente inedite. Distreaza-te pe net cu toti colegii de campus sau camin. Creaza un cont si conecteaza-te in noua retea sociala. Gandit pentru studentii din Romania acest website va ofera resurse deosebite in materie de continut precum si optiuni variate in materie de socializare. Incepeti chiar acum, faceti un cont gratuit.

Politica de confidentialitate | Termeni si conditii | Student pe net © 2023 - Toate drepturile rezervate.
sau

Conectați-vă cu datele de autentificare

sau    

Ați uitat datele dvs.?

sau

Creează cont