Mai multe colegii de la universităţile americane de talie medie, care nu fac parte din renumita Ivy League, au decis în ultima vreme să reducă şi cu peste 40% taxele cerute studenţilor, după ce au observat că oricum erau nevoiţi să le reducă prin diverse formule. Altele au preferat să menţină taxele iniţiale mari, ca o dovadă a prestigiului, dar să ofere discounturi consistente studenţilor, relatează New York Times.

O analiză realizată de jurnaliştii de la publicaţia The New York Times (NYT) arată cum au abordat colegiile americane de talie medie criza financiară, care a generat scăderea numărului tinerilor care şi-au permis să intre la o facultate privată şi o competiţie acerbă pe piaţa studiilor superioare.

Astfel, în timp ce unele colegii au ales să scadă drastic taxele de şcolarizare, chiar şi cu aproape jumătate, altele au mers pe varianta, considerată mai sigură la capitolul marketing, de a îngheţa taxele, în paralel cu acordarea unor reduceri, chiar şi de peste o treime, din sumele oficiale, sub forma unor ajutoare financiare.

0 Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Un portal studentesc actualizat! Impartaseste cu studentii tai pe net o multime de poze, filme, informatii, cursuri si experiente inedite. Distreaza-te pe net cu toti colegii de campus sau camin. Creaza un cont si conecteaza-te in noua retea sociala. Gandit pentru studentii din Romania acest website va ofera resurse deosebite in materie de continut precum si optiuni variate in materie de socializare. Incepeti chiar acum, faceti un cont gratuit.

Politica de confidentialitate | Termeni si conditii | Student pe net © 2023 - Toate drepturile rezervate.
sau

Conectați-vă cu datele de autentificare

sau    

Ați uitat datele dvs.?

sau

Creează cont