Vesti bune pentru studentii  care vor sa-si gaseasca un loc de munca in strainatate! Angajatorii din Europa cauta din ce in ce mai multi romani, iar apropierea sezonului turistic face ca numarul de joburi sezoniere sa reprezinte mai mult de jumatate din oferta. Dintre tarile angajatoare, pe primul loc se detaseaza Grecia, urmata de Marea Britanie si Germania, ultimele doua regasindu-se si in topul preferintelor romanilor care isi cauta un job afara.

Incepand cu luna aprilie  oferta este de peste 25.000 de locuri de munca in strainatate pentru cei care vor sa-si incerce norocul departe de tara sau care nu au in Romania un job.
De la firmele de recrutare, angajatorii din 37 de tari cauta sa recruteze romani in 29 de domenii de activitate.
Cele mai multe oferte de angajare imediata sunt disponibile pentru locurile de munca sezoniere.
De exemplu, in hoteluri si turism firmele cauta peste 10.000 de angajati, in restaurante, peste 1.300, iar in agricultura sau pe vase de croaziera, cate 1.000 de angajati.

Ce trebuie sa faci?

Pe locul al doilea in ceea ce priveste oferta de locuri de munca vacante se afla domeniul medical, in care spitalele si clinicile din Europa pun la dispozitia specialistilor romani aproape 4.000 de posturi, fie de medici, fie de asistente medicale.
Intr-un top al tarilor cu cele mai multe oferte de angajare, primul loc este ocupat de Grecia, asta si datorita faptului ca este o tara preponderent turistica, iar o mare parte dintre joburile sezoniere din turism se regasesc aici. Angajatorii de aici ofera romanilor peste 8.000 de locuri de munca.
Pe locul al doilea se claseaza Marea Britanie, unde peste 5.000 de persoane se pot angaja in aprilie, iar a treia tara cu oferta cea mai bogata de joburi pentru romani este Germania, cu 1.500 de pozitii disponibile.
Desi 90% din joburile disponibile sunt in Europa, cei care vor sa plece mai departe de casa au la dispozitie mii de locuri de munca si in SUA, Argentina, Insulele Caraibe, precum si in Orientul Mijlociu (Arabia Saudita, Kuweit, Iordania, Qatar) sau India.

Joburi pentru romani in strainatate

In Tarile Arabe poti face cei mai multi bani

In luna martie, peste 70.000 de romani au aplicat pentru 41.000 de locuri de munca vacante in strainatate, numar in crestere atat fata de luna precedenta, cat si fata de sfarsitul anului trecut.
Jumatate dintre acestia au optat pentru joburile cu contract sezonier, cei mai multi alegand posturi pentru care studiile si calificarile nu erau obligatorii.
Si in luna martie, romanii au preferat joburile din Marea Britanie, peste un sfert dintre candidati aplicand pentru un job in Regatul Unit. Peste 10.000 de persoane au vrut sa plece in Germania, 6.500 au aplicat pentru joburi in Spania, iar 5.000 au ales Italia.
Tags:
0 Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Un portal studentesc actualizat! Impartaseste cu studentii tai pe net o multime de poze, filme, informatii, cursuri si experiente inedite. Distreaza-te pe net cu toti colegii de campus sau camin. Creaza un cont si conecteaza-te in noua retea sociala. Gandit pentru studentii din Romania acest website va ofera resurse deosebite in materie de continut precum si optiuni variate in materie de socializare. Incepeti chiar acum, faceti un cont gratuit.

Politica de confidentialitate | Termeni si conditii | Student pe net © 2023 - Toate drepturile rezervate.
sau

Conectați-vă cu datele de autentificare

sau    

Ați uitat datele dvs.?

sau

Creează cont