Companii mari din Romania ofera in fiecare an studentilor valorosi oportunitatea de a dobandi abilitati practice importante intr-o piata a muncii tot mai competitiva la nivelul elitelor din orice domeniu, in timp ce angajatorii pot descoperi talente reale pe care sa le pastreze in echipa.

Cerintele lor pentru candidatul la un program de internship nu sunt neinsemnate. Studentii trebuie sa demonstreze ca au avut rezultate deosebite in timpul anilor de studiu, sa cunoasca foarte bine cel putin o limba straina, sa aiba cunostinte excelente de operare PC etc.

Unele stagii de internship sunt remunerate, in timp ce altele ofera participantilor beneficii precum burse lunare, excursii de studiu ori diverse cursuri.

Stagiile de internship – Grupul Carpatcement – producator ciment

Cifra de afaceri (diviziile de ciment, betoane si agregate): 195 milioane de euro in 2012

Numar angajati 1.160 (in cele 3 divizii)

Carpatcement Holding, unul dintre cei mai importanti producatori de ciment din Romania si parte a grupului german HeidelbergCement, a lansat un program de internship pentru studentii din anii terminali sau master, cu posibilitatea de angajare pe o perioada de trei luni, in baza unui contract individual de munca. Astfel, studentii sunt recompensati financiar pentru activitatea desfasurata in cadrul companiei.

„Salariile pe care le platim pentru participantii la aceste programe pornesc de la 1.700 lei brut/luna”, a precizat Eliza Udoi, director resurse umane Carpatcement, pentru Ziare.com.

In cadrul programului Internship Carpatcement, studentii cu rezultate deosebite in timpul anilor de studiu se pot angaja pe durata vacantei de vara intr-unul din urmatoarele domenii: achizitii, contabilitate, inginerie mecanica, inginerie miniera/geologie, inginerie de proces/tehnologia cimentului, calitate si protectia mediului.

Stagiile de internship – SIVECO – producator software

Cifra de afaceri: 68 de milioane de euro in 2012

Numar angajati: 1.300 (la nivel international)
in prezent.

SIVECO desfasoara anual programul de internship „Academia SIVECO”, in cadrul caruia, in functie de profilul programului de stagiu, cei selectati pot beneficia de burse lunare, de participarea la cursuri predate de practicieni si traineri cu experienta sau de excursii de studiu, au spus reprezentantii companiei pentru Ziare.com.

De asemenea, compania a lansat anul acesta programul de internship „Pasionat de social media”, pentru o luna si jumatate, in cadrul departamentului de marketing si comunicare. Studentilor li se ofera posibilitatea de a efectua o vizita de studiu la Bruxelles pe tema proiectelor europene.

Ce trebuie sa faca participantii la programele de internship?

„Obligatiile lor sunt aceleasi cu cele ale unui angajat al companiei, in privinta responsabilitatii de a trata si rezolva task-urile, relationarii cu colegii sau a respectarii regulilor si procedurilor interne”, au precizat reprezentantii SIVECO.

Potrivit acestora, in ultimii 8 ani, au fost recrutati zeci de absolventi ai Universitatii Politehnica Bucuresti, Academiei de Studii Economice, Facultatii de Automatica, Universitatii de Vest si Universitatii Politehnica din Timisoara.

Stagiile de internship – Group Renault Romania – producator auto

Cifra de afaceri: 3,92 de miliarde de euro in 2012

Numar angajati: 18.000

La Renault Romania se desfasoara programul de stagii „Drive your future”, adresat studentilor in anii terminali si masteranzilor care provin de la universitati din tara , dar si din Franta.

Timp de trei luni, in perioada aprilie – iunie, 111 studenti si masteranzi vor face practica in cadrul entitatilor Renault Romania.

De asemenea, compania ofera studentilor si masteranzilor posibilitatea de a participa la ateliere de orientare profesionala in cadrul carora vor invata cum sa redacteze un Curriculum Vitae si o scrisoare de intentie, dar si cum sa sustina un interviu.

In ultimii doisprezece ani, peste 1.000 de studenti au facut practica la uzinele Dacia si la Renault Romania, se arata intr-un document remis de reprezentantii companiei Ziare.com.

Despre Internship in Romania

Carentele legislative privind definirea si reglementarea internship-ului, care este diferit de voluntariat sau stagiu de practica, favorizeaza de multe ori interpretarea acestuia pur si simplu ca forta de munca gratuita.

In acest context, studentii din Romania au lansat un proiect al asa-numitei „legi a internship-ului”. Propunerile lor pornesc de la facilitati fiscale pentru companii, la considerarea perioadei de internship drept vechime pe piata muncii.

Tags:
0 Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Un portal studentesc actualizat! Impartaseste cu studentii tai pe net o multime de poze, filme, informatii, cursuri si experiente inedite. Distreaza-te pe net cu toti colegii de campus sau camin. Creaza un cont si conecteaza-te in noua retea sociala. Gandit pentru studentii din Romania acest website va ofera resurse deosebite in materie de continut precum si optiuni variate in materie de socializare. Incepeti chiar acum, faceti un cont gratuit.

Politica de confidentialitate | Termeni si conditii | Student pe net © 2023 - Toate drepturile rezervate.
sau

Conectați-vă cu datele de autentificare

sau    

Ați uitat datele dvs.?

sau

Creează cont