Şcoala Naţională de Studii Politice şi Administrative (SNSPA) formează şi dezvoltă competenţe profesionale în ştiinţe politice, sociologie, ştiinţe administrative, ştiinţe ale comunicării, publicitate, relaţii internaţionale, diplomație, studii europene, psihologie şi management. SNSPA are un portofoliu complex, format din 9 programe de studii universitare de licenţă, peste 40 de  programe de studii universitare de masterat şi patru programe doctorale. Excelență profesională a SNSPA se reflectă în numărul de absolvenți care au devenit lideri în domeniile lor.

Admiterea la studiile universitare de licenţă din cadrul SNSPA se desfăşoară în luna iulie 2013, imediat după examenul de bacalaureat. Pentru eventualele locuri rămase neocupate se va organiza o sesiune de admitere în luna septembrie 2013. SNSPA scoate la concurs 600 de locuri alocate de la buget şi aproximativ 400 de locuri cu taxă. La forma de învăţământ cu frecvenţă (IF), admiterea se face pe baza unui examen scris. Taxa anuală de şcolarizare la studii de licenţă la forma de învăţământ cu frecvenţă este de 2400 lei.

Facultatea de Administraţie Publică este o facultate activă, care se mândreşte cu peste două decenii de experienţă academică şi de cercetare în ştiinţele guvernării şi mii de absolvenţi dedicaţi serviciului aflat în interesul cetăţeanului. Scopul central al facultăţii este formarea actualilor şi viitorilor funcţionari publici din administraţia publică centrală şi locală.

Specializări/Programe de studii: Administraţie publică; Administraţie europeană

Calendar admitere:

  • Înscriere: 16 – 23 iulie 2013
  • Concurs: 26 iulie 2013
  • Afişarea rezultatelor: 27 iulie 2013

Condiţii de admitere: 80% nota obţinută la examenul scris*, 20% media examenului de bacalureat

*Examenul scris (tip grilă), la alegerea candidatului, dintre următoarele discipline: Economie, Geografie, Istorie, Limba română sau Limba engleză.

 

Facultatea de Comunicare şi Relaţii Publice (FCRP) este o instituţie prestigioasă, dinamică, care s-a afirmat ca o şcoală de comunicare de renume. Facultatea promovează iniţiative de colaborare cu organizaţii de comunicare şi publicitate, derulează proiecte de cercetare şi programe de studii doctorale şi de masterat comune cu universităţi de renume din străinătate, ceea ce contribuie la prestigiul şi la creşterea vizibilităţii FCRP în mediul academic şi în cadrul industriei de profil.

Specializări/Programe de studii: Comunicare şi Relaţii Publice; Publicitate

Calendar admitere:

  • Înscriere: 15 – 19 iulie 2013
  • Concurs: 21 iulie 2013
  • Afişarea rezultatelor: 24 iulie 2013

Condiţii de admitere: Examen scris, la alegerea candidatului, dintre următoarele discipline: Limba şi literatura română, Istorie, Economie, Psihologie sau Filosofie

Facultatea de Management, cea mai tânără structură din cadrul SNSPA, îşi asumă rolul de a pregăti tinerii care îşi doresc o carieră în structurile de conducere ale organizaţiilor, în practica și consultanța de afaceri și management. Cunoștințele și abilitățile necesare pentru dezvoltarea profesională rapidă a absolvenților facultății sunt asigurate nu numai în contextul cursurilor și al stagiilor de practică oficiale, ci și în cadrul unor proiecte studențești dinamice, inedite pentru spațiul academic din România.

Specializări/Programe de studii: Management

Calendar admitere:

  • Înscriere: 15 – 19 iulie 2013
  • Concurs: 22 iulie 2013
  • Afişarea rezultatelor: 23 iulie 2013

Condiţii de admitere: 50% nota obţinută la examenul scris*, 50% media obţinuta la examenul de bacalaureat

Examenul scris* (tip grilă), la alegerea candidatului, dintre următoarele discipline: Economie, Geografie, Istorie, Limba Engleză sau Matematică.

Facultatea de Ştiinte Politice este una dintre cele mai mari facultăţi de ştiinţe politice din România. Absolvenţii Facultăţii de Ştiinţe Politice sunt apreciaţi pentru pregătirea solidă şi setul de abilităţi profesionale şi sociale deţinut şi actualmente lucrează atât în ţară cât şi în străinătate.

Procesul de admitere la Facultatea de Ştiinţe Politice a început încă din luna februarie 2013, când au fost înscrierile pentru prima sesiune de pretestare. Toţi cei care doresc să devină studenţi ai Facultăţii de Ştiinţe Politice pot participa şi la a doua sesiune de pretestare, conform calendarului stabilit.

Specializări/Programe de studii: Ştiinţe politice, Relaţii internaţionale şi studii europene; Sociologie; Psihologie

Calendar admitere:

Înscrieri online: 15 mai-8 iulie 2013

Pretestare: 10 iulie 2013

Condiţii de admitere: nota obţinută la examenul scris*, susţinut în cele două sesiuni de pretestare

Examenul scris*, la alegerea candidatului, dintre următoarele discipline: Filosofie, Sociologie, Economie, Psihologie, Istorie sau Matematică

Toţi cei care doresc să afle mai multe informaţii legate de admiterea la SNSPA pot accesa site-ul admitere.snspa.ro

Tags:
0 Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Un portal studentesc actualizat! Impartaseste cu studentii tai pe net o multime de poze, filme, informatii, cursuri si experiente inedite. Distreaza-te pe net cu toti colegii de campus sau camin. Creaza un cont si conecteaza-te in noua retea sociala. Gandit pentru studentii din Romania acest website va ofera resurse deosebite in materie de continut precum si optiuni variate in materie de socializare. Incepeti chiar acum, faceti un cont gratuit.

Politica de confidentialitate | Termeni si conditii | Student pe net © 2023 - Toate drepturile rezervate.
sau

Conectați-vă cu datele de autentificare

sau    

Ați uitat datele dvs.?

sau

Creează cont