A.S.C.O.R., filialele Oradea, Timisoara si Craiova organizeaza in perioada 19-29 iulieTabara Nationala Studenteasca „Pr Teofil Paraian”, devenita deja o traditie in cadrul A.S.C.O.R.-ului national si care implineste anul acesta 18 ani.
Ca in fiecare an, manastirea Oasa ofera studentilor un cadru atat natural cat si duhovnicesc deosebit, pentru interiorizare,  rugaciune, meditatie duhovniceasca, dar si pentru cunoasterea celorlalti intru Hristos.

 Este o tabara studenteasca gandita special pentru tinerii plini de framantari, cu sete de cunoastere si mai ales de a trai. In tabara de la Oasa, studenti veniti din toata tara, VOR TRAI ALTCEVA, mult mai mult decat vor fi  trait pana atunci. 

Programul taberei consta in participarea la slujbe, conferinte si discutii pe teme duhovnicesti, repetitii de muzica psaltica si cantece patriotice, dar si integrarea lor in viata de obste prin munca de ascultare in cadrul manastirii.

Parintele Staret, Iustin Miron, impreuna cu Pr. Pantelimon Susnea, ca vrednici urmasi si ucenici ai Parintelui Teofil Paraian de la Manastirea Brancoveanu, vor impartasi studentilor din  intelepciunea si experientele lor in cadrul conferintelor si a discutiilor. Ca  intodeauna, Parintii au fost si sunt un izvor de intelepciune, modele de dragoste, daruire si jertfa suprema pentru celalalt. Studentii vor pleca mai intăriti, mai plini de viata, de avant , de bucurie, de intelepciune, de intelegere si afectiune fata de semeni, pentru ca i-au cunoscut si s-au impartasit din ei si prin ei de Dumnezeu. 
La sfarsitul taberei, pe 27 iulie, se sarbatoreste hramul manastirii, Sfantul Mare Mucenic Pantelimon, doctorul fara arginti, la praznicul caruia tinerii vor participa activ prin cantarea in strana in timpul sfintei liturghii. In ziua urmatoare, se va merge in drumetie pe munte impreuna cu obstea manastirii, bucurandu-se  impreună de frumusetea lumii create si de comuniunea dintre ei.
La manastirea Oasa vor gasi modele concrete de viata, de implinire umana in calugari si vor afla ce inseamna prietenia adevarata, din relatia cu ceilalti studenti. Orice realitate naturala, omeneasca, netransfigurata, degenereaza. Prietenia pe care o vor gasi la Oasa va fi autentica si patrunsa de Dumnezeu, drept pentru care nu se va mai pierde niciodata. Cu ajutorul celorlalti vor deveni mai buni, mai puternici si mai liberi, prin angajare si trare. In final se vor convinge ca scopul vietii e dincolo de planul in care traiesc. Poate cel mai important lucru e ca la manastire vor constientiza nevoia de a FACE CEVA pentru castigarea fericirii si a vietii vesnice. Acel CEVA poate fi hotararea de a merge in tabara la Oasa.


      Tot acum studentii sunt invitati si in Tabara Nationala „Civilizatia Romaneasca” din perioada 19-27 septembrie ce va avea loc la Metocul Manastirii Oasa, respectiv Schitul Sf Ioan Evanghelistul.
      In aceasta perioada ii avem ca invitati speciali pe dl Horia-Roman PATAPIEVICI, Presedintele Institutului Cultural Roman, fizician, eseist, si scriitor de renume, si pe dl Ioan Sorin APAN, etnolog, profesor, si fondatorul Seminarului Teologic Ortodox, „Dumitru Staniloae” din Brasov. Tabara isi propune promovarea culturii, civilizatiei si spiritualitatii ortodoxe romanesti. Prin intreg programul se urmareste redescoperirea identitatii  nationale si a celei spirituale.
Activitatile taberei se vor desfasura pe mai multe planuri:  participarea la sfintele slujbe, activitati practice variate, repetitii de muzica bizantina, iesiri in natura in imprejurimile manastirii, si nu in ultimul rand conferintele cu cei doi invitati speciali dar si cu Parintele Staret, Iustin Miron si Parintele Pantelimon Susnea. In tabara , studentii vor invata despre rugaciune si munca, despre bucurie si simplitate. 
 Tabara se va incheia cu hramul Sfantului Ioan Evanghelistul, asadar in sarbatoare, asa cum de fapt se vor simti toti, plini de bucurie si de viata. Tinerii se vor imbraca in straiul romanesc, vor canta in strana, si vor trai, mai presus de orice, bucuria credintei.
In tabara , studentii vor invata despre rugaciune si munca, despre bucurie si simplitate. Vor simti atmosfera tihnita a satului si vor intelege mai mult din profunzimea vietii tainice a monahilor, unde dumnezeiescul si omenescul se intrepatrund, unde esentialul vietii iese la suprafata si se impune. Dar mai presus de orice, studentii vor putea spune ca au trait simplu, firesc, bogat, plin si profund. 

  Ca intotdeauna, studentii sunt asteptati in tabara cu o deosebita bucurie iar inscrierile au loc pana in data de 12 iulie pentru prima tabara, respectiv 18 iulie pentru cea de a doua .

http://www.basilica.ro/ro/stiri/tabere_nationale_studentesti_a_s_c_o_r_la_manastirea_oasa_5200.html
Detalii si contact: Oana Prajea 0744/ 361. 943
                           ascor_oradea@yahoo.com

 
Da ne like pe Facebook
Daca ti-a placut acest articol nu uita sa te abonezi la feedul RSS!

Tags:
0 Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Un portal studentesc actualizat! Impartaseste cu studentii tai pe net o multime de poze, filme, informatii, cursuri si experiente inedite. Distreaza-te pe net cu toti colegii de campus sau camin. Creaza un cont si conecteaza-te in noua retea sociala. Gandit pentru studentii din Romania acest website va ofera resurse deosebite in materie de continut precum si optiuni variate in materie de socializare. Incepeti chiar acum, faceti un cont gratuit. Politica de confidentialitate | Termeni si conditii | Student pe net © 2019 - Toate drepturile rezervate.

sau

Conectați-vă cu datele de autentificare

sau    

Ați uitat datele dvs.?

sau

Creează cont