Promovabilitate la Bac 2012 de doar 43%

La prima sesiune a examenului de Bacalaureat, promovabilitatea la nivelul țării este de 43,04%, înainte de contestații. Un rezultat apropiat de cel de anul trecut, când a fost de 44,47%. În Capitală promovabilitatea înainte de depunerea contestațiilor este de 38,97%. Absolvenții nemulțumiți de rezultate pot au depus contestații, luni, între orele 8.00 – 12.00. Contestațiile vor fi analizate între 10 și 12 iulie, iar rezultatele finale la bacalaureatul 2012 vor fi afișate pe 13 iulie. Până una-alta, șefii din Educație încearcă să mai salveze ce se poate, după dezastrul de la bac. Ministrul Educației, Ecaterina Andronescu îi îndeamnă pe elevii picați la examenul de maturitate să nu se descurajeze și să înceapă pregătirile pentru sesiunea din toamnă. Ministrul spune că îi va sprijini pe elevi.
Ecaterina Andronescu, Ministrul Educaţiei, a declarat că va lua unele măsuri, acolo unde au fost obţinute rezultate slabe la examenul de maturitate. Există posibilitatea ca unele licee cu rezultate slabe să fie închise.

ECATERINA ANDRONESCU, ministrul Educatiei „Vom cere scolilor sa organizeze cursuri in timpul verii (MUSCA) pentru cei care, dupa a doua sesiune, nu au promovat examenul. Va trebui sa gandim pentru ei alte masuri, adica scoli postliceale (MUSCA) Daca nu, sa mai organizam un examen de competente si sa capete un certificat de calificare.”

Ministrul Educatiei are si o serie de propuneri, pentru examenul de bacalaureat din anii urmatori.

ECATERINA ANDRONESCU, ministrul Educatiei „Ordonanța de urgență de modificare a examenului de bacalaureat (MUSCA) se afla pe masa comisiei de invatatamant. Pentru un asemenea moment, senatul merita sa isi incheie vacanta mai repede.

Referitor la controversele privind supravegherea video a desfășurării examenului de bacalaureat, ministrul Educatiei sustine ca asta nu a influentat în sens negativ rezultatele obținute de elevi.

Un numar de 7401 contestatii la bacalaureat in Capitala

Un numar de 7401 contestatii au fost depuse luni in Bucuresti la prima sesiune a examenului de bacalaureat, potrivit unui centralizator al Inspectoratului Scolar al Municipiului Bucuresti. Cele mai multe contestatii, 2526, au fost depuse la limba si literatura romana, iar la matematica 2500

0 Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Un portal studentesc actualizat! Impartaseste cu studentii tai pe net o multime de poze, filme, informatii, cursuri si experiente inedite. Distreaza-te pe net cu toti colegii de campus sau camin. Creaza un cont si conecteaza-te in noua retea sociala. Gandit pentru studentii din Romania acest website va ofera resurse deosebite in materie de continut precum si optiuni variate in materie de socializare. Incepeti chiar acum, faceti un cont gratuit.

Politica de confidentialitate | Termeni si conditii | Student pe net © 2023 - Toate drepturile rezervate.
sau

Conectați-vă cu datele de autentificare

sau    

Ați uitat datele dvs.?

sau

Creează cont