Prognoza meteorologica pe lunile august si septembrie se anunta sumbra pentru agricultura. Precipitatiile vor fi in continuare foarte reduse, iar temperaturile vor fi peste media specifica aceste perioade in Romania.

Zonele cele mai afectate sunt cele mai importante regiuni agricole ale tarii, cele de est si de sud. Seceta accentuata de pana acum se va transforma in seceta severa. Astfel in luna august, masele de aer tropical din sudul continentului si chiar din Africa de Nord vor ajunge pe teritoriul tarii noastre. In consecinta, exista posibilitatea serioasa ca temperaturile sa urce frecvent la 35 de grade Celsius.

Din pacate, luna septembrie nu va aduce modificari majore. Daca in mai toata Europa temepraturile se vor incadra in limite normale, Europa de Sud-Est va fi marcata de tot de valuri de aer tropical. Meteorologii estimeaza ca prima decada din septembrie va aduce temepraturi de peste 30 de grade.

Vremea de referendum: Duminica  – 29 iulie

Dumincă locuitorii din Sudul și Estul țării vor trebui să suporte din nou temperaturi caniculare. INMH anunță maxime de 39 de grade la umbră.

Este în vigoare atenționarea meteo Cod galben de caniculă și disconfort termic accentuat, valabilă pentru sudul şi estul țării. În aceste regiuni maximele vor atinge 39 de grade la umbră. Nici restul zonelor nu vor fi ocolite de valori caniculare, 35-37 de grade sunt anuntațe pentru vestul și centrul teritoriului.

În zonele montane, spre seară sunt condiții de ploaie, descărcãri electrice, intensificări ale vântului şi, izolat, grindină.

În BUCUREȘTI

O zi mai caldă, cu maxime la amiază de 39 de grade la umbră. Disconfortul termic va fi accentuat în a doua jumătate a zilei.

0 Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Un portal studentesc actualizat! Impartaseste cu studentii tai pe net o multime de poze, filme, informatii, cursuri si experiente inedite. Distreaza-te pe net cu toti colegii de campus sau camin. Creaza un cont si conecteaza-te in noua retea sociala. Gandit pentru studentii din Romania acest website va ofera resurse deosebite in materie de continut precum si optiuni variate in materie de socializare. Incepeti chiar acum, faceti un cont gratuit.

Politica de confidentialitate | Termeni si conditii | Student pe net © 2023 - Toate drepturile rezervate.
sau

Conectați-vă cu datele de autentificare

sau    

Ați uitat datele dvs.?

sau

Creează cont