Cu cât iei mai târziu masa la restaurant cu atât creşte riscul ca mâncarea să fie contaminată. Prin urmare, dacă ajungi la un local aproape de ordinea de închidere, gândeşte-te ca mâncarea ta poate să fie compromisă din cauza faptului că îngredientele au fost pregătite cu multe ore înainte, iar bacteriile au avut o mulţime de timp să se înmulţească. Prin urmare, este indicat să comanzi alimente fierte sau făcute la grătar, în locul unei salate care probabil a avut tot timpul să se transforme într-un focar de bacterii.
Atenţie la Meniu. Este mai murdar şi decât scaunul de toaletă. Explicaţia: acesta trece prin numeroase perechi de mâini şi niciodată nu este curăţat cum trebuie. Te poţi trezi, astfel, cu diferite infecţii sau bacterii nedorite, după o simplă masă la restaurant. O idee bună ar fi să apuci meniul de colţul de sus, având în vedere că cei mai mulţi îl ţin de partea inferioară.