In SUA, s-au inregistrat cele mai ridicate temperaturi din ultimii 100 de ani

In ultimul an, in SUA, s-au inregistrat cele mai ridicate temperaturi observate in perioada din 1895, cand a inceput urmarirea evolutiei meteo, pana in prezent.

National Oceanic and Atmospheric Administration, agentie care monitorizeaza modificarile climatice, a declarat ca SUA si-au depasit propriul record pentru cele mai calduroase 6 luni, intr-un an calendaristic, informeaza BBC.

Unul dintre expertii agentiei a sugerat ca aceste noi recorduri sunt legate de problema incalzirii globale. Cel mai recent val de calduri din SUA a determinat moartea a cel putin 46 de persoane.

Conform datelor statistice ale organizatiei, peste 170 de recorduri meteorologice absolute au fost depasite sau atinse in timpul celei de-a doua parti din luna iunie.

Media pe intreaga luna, insa, plaseaza iunie pe locul al 14-lea in clasamentul celor mai calduroase luni in SUA, pe primul loc find luna iunie din 1933.

Analistii pretind ca evolutia meteorologica este in conformitate cu prognozele legate de incalzirea globala si de trendul crescator al acesteia.
Canicula in Romania:
Pe parcursul zilelor de miercuri și joi, canicula se va intensifica în jumãtatea sudicã a Olteniei și în sud-vestul Munteniei, unde disconfortul termic va fi deosebit de accentuat, iar indicele temperaturã-umezealã (ITU) se va situa peste pragul critic de 80.
Temperaturile maxime vor atinge frecvent 37….38 de grade și izolat 39 de grade.si mai mare expunere la temperaturile in crestere.

Jumătatea sudică a Olteniei şi sud-vestul Munteniei se vor afla, miercuri şi joi, sub incidenţa unui COD PORTOCALIU de caniculă emis de meteorologi. Disconfortul termic va fi deosebit de accentuat, iar indicele temperatură-umezeală se va situa peste pragul critic de 80. Temperaturile maxime vor atinge frecvent 37-38 de grade şi izolat 39 de grade. Judeţele vizate Mehedinţi, Dolj, Olt, Teleorman şi Giurgiu.

Pentru acelaşi interval, meteorologii au emis COD GALBEN de caniculă pentru alte 11 judeţe din sud-vestul şi sudul ţării. În Caraş-Severin, Gorj, Vâlcea, Argeş, Dâmboviţa, Prahova, Buzău, Brăila, Ialomiţa, Călăraşi şi Ilfov, inclusiv Bucureşti, valul de căldură va persista, temperaturile maxime urmând să atingă frecvent valori de 35-37 de grade. Indicele temperatură-umezeală va atinge şi depăşi uşor pragul critic de 80.

Citeste mai mult pe RTV.NET: http://www.rtv.net/arsita-persista-cod-portocaliu-de-canicula-in-cinci-judete_35512.html#ixzz20F0C1xDu

0 Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Un portal studentesc actualizat! Impartaseste cu studentii tai pe net o multime de poze, filme, informatii, cursuri si experiente inedite. Distreaza-te pe net cu toti colegii de campus sau camin. Creaza un cont si conecteaza-te in noua retea sociala. Gandit pentru studentii din Romania acest website va ofera resurse deosebite in materie de continut precum si optiuni variate in materie de socializare. Incepeti chiar acum, faceti un cont gratuit.

Politica de confidentialitate | Termeni si conditii | Student pe net © 2023 - Toate drepturile rezervate.
sau

Conectați-vă cu datele de autentificare

sau    

Ați uitat datele dvs.?

sau

Creează cont