Pentru anul 2012, Organizaţia Europeană pentru Cercetare Nucleară oferă studenţilor posibilitatea de a accesa mai multe programe de formare şi de a începe o carieră în domeniul ştiinţei. Acestea au o durată cuprinsă între 4 şi 12 luni, iar peste 100 de locuri sunt disponibile. Termenul limită de aplicare este 6 aprilie 2012, scrie startub.unibuc.ro.
Deschis studenţilor de nivel licenţă care provin din ţări – membre CERN (printre care se află şi România), acest program vizează domeniile anterior menţionate şi constă în realizarea unui stagiu de formare practică finalizat cu un proiect.

Odată ce aplicaţia ta realizată pe site-ul CERN, la secţiunea Cariere, vei primi un email de confirmare ce conţine un link către formularul « Report on candidate ». Trebuie să retransmiţi acest email la doi referenţi. Studenţii trebuie, de asemenea, să îşi încarce situaţia şcolară pentru ca aplicaţia lor să fie luată în considerare şi CV-ul.
Disciplinele de care Organizaţia Europeană pentru Cercetare Nucleară este interesată sunt următoarele: fizică aplicată, IT, matematică, electrică, electronică, inginerie mecanică sau civilă, instrumentalizare pentru acceleratoare sau experimente de fizică a particulelor, ştiinţa materialelor, protecţie radioactivă, siguranţa şi protecţia mediului înconjurător, comunicarea ştiinţei, supraveghere, vid cuantic. Studenţii specializaţi în fizica particulelor teroretic şi / sau experimental nu se califică pentru acest program.
Condiţii de eligibilitate:
– Să faci parte din statele membre CERN (printre care şi România) ;
– Să fi finalizat 18 luni la nivel licenţă ;
– Să poţi desfăşura acest program între 4 şi 12 luni rămânând student full-time înscris la universitatea de origine;
– Cunoşti bine limba engleză sau franceză ;
Ce se oferă:
– O alocaţie lunară capabilă de a acoperi cheltuielile pentru o singură persoană în zona Geneva ;
– O asigurare de sănătate ;
– Cheltuielile asociate ;
Procedură de selecţie: Aplicanţii vor fi selectaţi de o Comisie de Selecţie ce se reuneşte de două ori pe an, în aprilie şi noiembrie. Rezultatele vor fi comunicate după întrunirea Comisiilor. Datele şi termenele limită corespondente pentru aplicaţie sunt accesibile pe site-ul CERN.

Citeste mai mult pe REALITATEA.NET: http://www.realitatea.net/cern-cauta-studenti-romani-vezi-cum-poti-aplica_902360.html#ixzz1l40T06KB


 
Da ne like pe Facebook
Daca ti-a placut acest articol nu uita sa te abonezi la feedul RSS!

0 Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Un portal studentesc actualizat! Impartaseste cu studentii tai pe net o multime de poze, filme, informatii, cursuri si experiente inedite. Distreaza-te pe net cu toti colegii de campus sau camin. Creaza un cont si conecteaza-te in noua retea sociala. Gandit pentru studentii din Romania acest website va ofera resurse deosebite in materie de continut precum si optiuni variate in materie de socializare. Incepeti chiar acum, faceti un cont gratuit. Politica de confidentialitate | Termeni si conditii | Student pe net © 2019 - Toate drepturile rezervate.

sau

Conectați-vă cu datele de autentificare

sau    

Ați uitat datele dvs.?

sau

Creează cont