Iranul va detine curand bomba nucleara?

 Se pare ca expertii americani cred ca, in doua luni, Iranul va produce arma nucleara, iar Statele Unite sau Organizatia Natiunilor Unite nu mai pot impiedica acest lucru.

Un raport publicat de Divizia de Securitate Nationala a Statelor Unite arata situatia din Iran este „grava”, prima bomba nucleara a acestei tari putand fi gata in maxim opt saptamani. Raportul este bazat pe estimarile Agentiei Internationale de Energie Atomica, publicate in urma cu doua saptamani.

Gregory S. Jones, semnatarul raportului, crede ca Teheranul a produs 38,3 kilograme de uraniu imbogatit la 19,7%

Daca instalatiile iraniene vor lucra la capacitatea actuala, nu va dura mai mult de doua luni pana ce regimul de la Teheran va produce 20 de kilograme de uraniu imbogatit la 90%, cantitatea necesara producerii focosului atomic.

Statele Unite acuza de mult timp Iranul ca urmareste producerea armei atomice, in timp ce presedintele iranian, Mahmoud Ahmadinejad, respinge acuzatiile si sustine ca programul nuclear iranian are ca scop generarea de electricitate pentru a putea exporta mai mult petrol.

 

 

Tags:
0 Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Un portal studentesc actualizat! Impartaseste cu studentii tai pe net o multime de poze, filme, informatii, cursuri si experiente inedite. Distreaza-te pe net cu toti colegii de campus sau camin. Creaza un cont si conecteaza-te in noua retea sociala. Gandit pentru studentii din Romania acest website va ofera resurse deosebite in materie de continut precum si optiuni variate in materie de socializare. Incepeti chiar acum, faceti un cont gratuit.

Politica de confidentialitate | Termeni si conditii | Student pe net © 2023 - Toate drepturile rezervate.
sau

Conectați-vă cu datele de autentificare

sau    

Ați uitat datele dvs.?

sau

Creează cont