Humpty Dumpty Institute anunta incheierea unui parteneriat cu Noir sur Blanc , agentie de comunicare internationala cu sediul la Paris, pentru dezvoltarea programului Higher Education Alliance in Europa. Noir sur Blanc este liderul European specializat in comunicarea din domeniul invatamantului superior si executive education, cu birouri la Paris, Beijing, New York, Sao Paulo si Casablanca. Acest parteneriat urmareste extinderea programului Higher Education Alliance la universitatile europene, ca parte a eforturilor HDI de creare a unor relatii mai stranse intre comunitatea Natiunilor Unite si institutiile de invatamant superior din intreaga lume.

In 2011, Humpty Dumpty Institute a creat “Higher Education Alliance” (HEA) cu scopul de a strange legaturile intre institutiile academice si Natiunile Unite, pentru o si mai importanta globalizare a campusurilor si pentru a permite studentilor si profesorilor sa interactioneze si sa cunoasca in mod direct Organizatia Natiunilor Unite si agentiile sale specializate. 25 de universitati si colegii din 13 state americane, adica aproape 500 000 de studenti, au intrat deja in acest program.

Pentru universitatile europene care vor alege sa faca parte din acest program, Higher Education Alliance va deveni un instrument de valoare care le va ajuta sa ofere studentilor si profesorilor o perspectiva internationala. In cadrul acestui program, oficiali de rang inalt si Ambasadori ai ONU din intreaga lume se vor deplasa in institutiile participante, vor sustine conferinte si se vor intalni cu studentii.

Ambasadoarea Simona Miculescu, Reprezentantul Permanent al Romaniei la Natiunile Unite in New York si conferentiar in cadrul acestui program afirma: “Experienta mea in cadrul programului HDI a fost aceea a unui constructor de punti intre ONU – cu vasta sa panoplie de preocupari si de realizari – si studenti din diverse universitati. Cred cu adevarat ca este o experienta din care iesim cu totii castigatori, caci astfel de programe ajuta in acelasi timp sa faca cunoscut lumii ceea ce face ONU, dar si sa deschida noi orizonturi de cunoastere tinerei generatii, intr-o lume mai globalizata si mai complicata ca niciodata.” Studentii si profesorii vor avea astfel extraordinara oportunitate de a vizita una dintre cele 14 cele mai importante agentii si centre ONU din 6 orase, in cadrul unui tur cu titlul “in spatele scenei”.

Fiecare agentie a Natiunilor Unite este dedicata unei teme principale : de exemplu, UNHCR la Geneva isi centreaza actiunile pe situatia refugiatilor din intreaga lume; la Roma, World Food Program se concentreaza pe securitatea alimentara la nivel international. De altfel, o parte dintre studenti vor fi selectati pentru a participa la reuniuni sau vor avea sansa sa devina stagiari la Natiunile Unite. Cum viitorul program European va fi adaptat si in functie de asteptarile universitatilor participante, HDI are in vedere si alte activitati: o vizita la sediul Natiunilor Unite de la New York, intalniri cu Ambasadorii si membri ai corpului diplomatic american, briefinguri cu oficiali ai Secretariatului Natiunilor Unite si posibilitatea de a initia schimburi academice cu alte universitati membre ale HEA din Statele Unite.

Ralph L. Cwerman, Presedintele HDI, declara ca “Noir Sur Blanc este partenerul perfect pentru HDI din perspectiva extinderii programului HEA in Europa. Un numar important de centre si agentii specializate ale Natiunilor Unite sunt situate in orase europene. Aceste institutii internationale sunt adesea vazute ca sursa unica a gandirii novatoare la nivel mondial. Insa, chiar daca mii de diplomati si experti internationali provin din universitati europene, exista deocamdata putine legaturi si interactiuni cu acestea. Cu ajutorul acestui program dorim sa deschidem larg portile agentiilor Natiunilor Unite din Europa studentilor si profesorilor din universitatile europene, pentru ca acestia sa poata intelege mai bine diplomatia multilaterala si angajamentul colectiv in lumea complexa de astazi. “.

Michel Dellinger, Director Administrativ al Noir Sur Blanc, subliniaza ca “institutiile Natiunilor Unite nu sunt destul de cunoscute in Europa. Traind intr-un mediu de dimensiuni globale, tinerii trebuie sa inteleaga mai bine rolul ONG-urilor internationale. Pentru a realiza acest lucru, cea mai buna metoda este de a oferi universitatilor si scolilor europene si agentiilor specializate ale Natiunilor Unite cu sediul in Europa oportunitatea de a intra in contact.”


 
Da ne like pe Facebook
Daca ti-a placut acest articol nu uita sa te abonezi la feedul RSS!

0 Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Un portal studentesc actualizat! Impartaseste cu studentii tai pe net o multime de poze, filme, informatii, cursuri si experiente inedite. Distreaza-te pe net cu toti colegii de campus sau camin. Creaza un cont si conecteaza-te in noua retea sociala. Gandit pentru studentii din Romania acest website va ofera resurse deosebite in materie de continut precum si optiuni variate in materie de socializare. Incepeti chiar acum, faceti un cont gratuit. Politica de confidentialitate | Termeni si conditii | Student pe net © 2019 - Toate drepturile rezervate.

sau

Conectați-vă cu datele de autentificare

sau    

Ați uitat datele dvs.?

sau

Creează cont