Cum sa faci un master in strainatate?

Tinerii care se pregatesc pentru un master in strainatate trebuie sa treaca printr-un proces complex de admitere.

In acest sens, primul pas este alegerea unui program de studiu, care sa corespunda intereselor si pregatirii candidatului. Acesta trebuie sa se orienteze catre o tara al carui sistem educational sa se potriveasca cerintelor sale.

Totodata, candidatul trebuie sa pregateasca un eseu motivational convingator, in care sa-si exprime interesul pentru domeniul de studiu si pentru programul ales in special. Este indicat sa-si prezinte experienta profesionala in domeniu.

Un alt element ajutator este scrisoarea de recomandare. Aceasta il poate ajuta sa convinga universitatea sa-l declare admis. Este indicat ca acela care semneaza documentul sa aiba o functie inalta in institutia pe care o reprezinta. Aceste documente trebuie sa contina informatii despre candidat care sa convinga comisia ca acesta este potrivit pentru programul respectiv de studiu.

Totodata, tinerii care se pregatesc pentru un master in starinatate trebuie sa sustina si un test de limba, care sa ateste nivelul de cunostinte cerut de respectiva universitate.

In plus, trebuie pregatite mai multe documente, cum ar fi copii traduse si legalizate dupa diploma de licenta si foaia matricola.

Pe langa acestea, se mai pot adauga adeverinte de la locurile de munca, certificate de la activitati extracurriculare, certificari profesionale sau rezultate la teste standardizate (GRE, GMAT).

Inscrierea la master se poate face si on-line.

 

Tags:
0 Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Un portal studentesc actualizat! Impartaseste cu studentii tai pe net o multime de poze, filme, informatii, cursuri si experiente inedite. Distreaza-te pe net cu toti colegii de campus sau camin. Creaza un cont si conecteaza-te in noua retea sociala. Gandit pentru studentii din Romania acest website va ofera resurse deosebite in materie de continut precum si optiuni variate in materie de socializare. Incepeti chiar acum, faceti un cont gratuit.

Politica de confidentialitate | Termeni si conditii | Student pe net © 2023 - Toate drepturile rezervate.
sau

Conectați-vă cu datele de autentificare

sau    

Ați uitat datele dvs.?

sau

Creează cont