„Doresc să infirm zvonurile propagate cu rea intenţie de anumiţi lideri ai anumitor federaţii studenţeşti că această lege ar mări taxele universitare. Fals. Nu măreşte şi nu stabileşte taxele universitare. Această lege nu măreşte taxele pentru examen”, a precizat ministrul Educaţiei, de la tribuna Parlamentului.

El a apreciat că nu ar fi corect ca Guvernul sau parlamentarii, care dezbat această lege, să fie acuzaţi că votează o lege care ar fi în defavoarea studenţilor.

Deputaţii au început luni dezbaterile generale la proiectul legii Educaţiei, iar ministrul Daniel Funeriu le-a prezentat parlamentarilor „punctele esenţiale” ale proiectului, cum ar fi trecerea clasei pregătitoare la învăţământul obligatoriu, includerea clasei a IX-a în ciclul gimnazial sau descentralizarea de la nivelul administrării şcolilor şi al programei şcolare.

El a mai spus că în Comisia de învăţământ a Camerei au fost aduse unele modificări, menţionând propunerea ca examenul de bacalaureat să fie susţinut la o singură limbă străină şi nu la două, cum propusese Guvernul sau ca şcolile să fie conduse de consilii de administraţie compuse din 50% profesori şi 50% reprezentanţi ai părinţilor şi ai comunităţii locale.

Funeriu a precizat că în proiectul Guvernului s-a mai propus ca funcţiile de conducere din universităţi să fie incompatibile cu cea de parlamentar şi le-a cerut deputaţilor să fie alături de propunerea Executivului în acest sens, pentru a fi păstrată această incompatibiliate şi „a da un semnal de depolitizare”.

Daniel Funeriu a ţinut să precizeze că proiectul legii educaţiei „izvorăşte din Pactul Naţional pentru Educaţie” şi a susţinut că această lege ar trebui să fie „a tuturor”.

sursa mediafax.ro

 
Da ne like pe Facebook
Daca ti-a placut acest articol nu uita sa te abonezi la feedul RSS!

Tags:
0 Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Un portal studentesc actualizat! Impartaseste cu studentii tai pe net o multime de poze, filme, informatii, cursuri si experiente inedite. Distreaza-te pe net cu toti colegii de campus sau camin. Creaza un cont si conecteaza-te in noua retea sociala. Gandit pentru studentii din Romania acest website va ofera resurse deosebite in materie de continut precum si optiuni variate in materie de socializare. Incepeti chiar acum, faceti un cont gratuit. Politica de confidentialitate | Termeni si conditii | Student pe net © 2019 - Toate drepturile rezervate.

sau

Conectați-vă cu datele de autentificare

sau    

Ați uitat datele dvs.?

sau

Creează cont