La ASE nu se mai da examen de admitere

Conducerea Academiei de Studii Economice a hotarat ca absolventii de bacalaureat sa nu mai sustina examene de admitere. Si asta din cauza veniturilor scazute ale parintilor care nu-si mai permit sa-si trimita copii la meditatii.

Deşi decizia conducerii ASE a fost luată anul trecut şi va fi implementată începând cu anul acesta, încă din 2009 s-au resimţit efectele pe care le-a avut faptul că adminterea la Facultatea de administraţie şi afaceri din cadrul Universităţii din Bucureşti se făcea pe bază de concurs de dosare, şi nu pe examen. La această facultate au existat la acea vreme 16 candidaţi pe loc. Comparativ, în acelaşi an cele mai căutate facultăţi din cadrul ASE (Finanţe-bănci, Relaţii internaţionale şi Administraţie publică) aveau un număr maxim de 3 candidaţi pe loc.

„Cine voia să dea examen de admitere la ASE trebuia să ştie matematică, iar uneori erau subiecte la această disciplină mai grele decât cele de la Politehnică. Pe cale de consecinţă, candidaţii trebuia să facă meditaţii, iar scăderea veniturilor obţinute de membrii familiei a condus la o situaţie în care mulţi nu-şi mai permiteau să facă meditaţii. Pe de altă parte, efectivul de absolvenţi de liceu a scăzut din cauza curbei demografice, iar un alt motiv este reprezentat de migraţie”,

a spus Viorel Lefter, prorector al instituţiei, prezent săptămâna trecută la un eveniment organizat de ASE şi firma de audit şi consultanţă KPMG România.

Tags:
0 Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Un portal studentesc actualizat! Impartaseste cu studentii tai pe net o multime de poze, filme, informatii, cursuri si experiente inedite. Distreaza-te pe net cu toti colegii de campus sau camin. Creaza un cont si conecteaza-te in noua retea sociala. Gandit pentru studentii din Romania acest website va ofera resurse deosebite in materie de continut precum si optiuni variate in materie de socializare. Incepeti chiar acum, faceti un cont gratuit.

Politica de confidentialitate | Termeni si conditii | Student pe net © 2023 - Toate drepturile rezervate.
sau

Conectați-vă cu datele de autentificare

sau    

Ați uitat datele dvs.?

sau

Creează cont