Masteratul reprezintă prima treaptă a specializării postuniversitare şi se adresează absolvenţilor cu diplomă ai învăţământului universitar nivel licenţă. Studiile de master au un caracter interdisciplinar. Pentru fiecare specializare interdisciplinaritatea este asigurată prin participarea la activităţile didactice şi de cercetare a unor specialişti reputaţi în mai multe domenii înrudite.

MASTERAT TRANSPORT MARITIM
Tipul programului de masterat de aprofundare
Durata programului de masterat 3 semestre
Obiectivele programului de masterat

combină pregătirea profesională necesară avansării în cariera pe mare cu pregătirea profesională necesară continuării carierei în firme active în domenii conexe transportului maritim si formarea de specialişti pentru cercetarea academică şi pregătirea de experţi atât în domeniul navigaţiei, cât şi în domeniul managementului comercial al navelor maritime;
Dezvoltarea capacităţii de asimilare a cunoştinţelor noi, de corelare şi sistematizare într-un sistem nou a tuturor cunoştinţelor, de la cele generale până la cele de specialitate.

Competente generale şi competente specifice:

planificarea unui voiaj şi conducerea procesului de navigaţie
coordonarea operaţiunilor de căutare şi salvare.
stabilirea măsurilor organizatorice şi de procedură pentru serviciul în cartul de navigaţie.
menţinerea siguranţei navigaţiei prin folosirea sistemelor moderne de navigaţie care ajută la luarea deciziilor de comandă.
reacţionarea în situaţiile de urgenţă care pot surveni în procesul de navigaţie.
controlarea asietei, stabilităţii şi solicitărilor care acţionează asupra corpului navei
conformarea cu cerinţele legislative şi măsurile de asigurare a siguranţei vieţii pe mare şi protecţiei mediului marin
menţinerea siguranţei şi securităţii echipajului navei şi pasagerilor
organizarea şi conducerea echipajului

Grupuri ţintă (potenţialii candidati vizati de programul de masterat): specialişti în domeniul ingineriei navale şi navigaţiei cu cunoştinţe profesionale aprofundate şi abilităţi manageriale, avand drept scop completarea deficitului semnificativ de ofiţeri la nivelul Comunităţii Europene, deficit ce se va propaga foarte rapid înspre locurile de muncă din sectoarele auxiliare transportului naval (agenturare, brokeraj, logistica etc).
Programul de masterat propus de Universitatea Maritimă din Constanţa combină pregătirea profesională necesară avansării în cariera pe mare cu pregătirea profesională necesară continuării carierei în firme active în domenii conexe transportului maritim.

MASTERAT INGINERIE SI MANAGEMENT IN DOMENIUL MARITIM SI PORTUAR
Tipul programului de masterat de aprofundare
Durata programului de masterat 3 semestre
Obiectivele programului de masterat

combină pregătirea profesională necesară avansării în cariera pe mare cu pregătirea economica necesară continuării carierei în firme active în domenii conexe transportului maritime.
asigura pregătirea de experţi în domeniul navigaţiei şi a managementului comercial al navelor maritime;

Competente generale şi competente specifice:

manevrarea navei în toate condiţiile.
planificarea şi asigurarea siguranţei încărcării, stivuirii, arimării, transportului şi descărcării mărfii.
asigurarea transportului mărfurilor periculoase.
conformarea cu cerinţele legislative şi măsurile de asigurare a siguranţei vieţii pe mare şi protecţiei mediului marin
menţinerea siguranţei şi securităţii echipajului navei şi pasagerilor
întocmirea planurile de acţiune în situaţii de urgenţă şi de vitalitate precum şi gestionarea situaţiilor de urgenţă.
organizarea şi conducerea echipajului

MASTERAT TRANSPORT MARITIM . ASPECTE ECONOMICE SI JURIDICE
Tipul programului de masterat de aprofundare
Durata programului de masterat 3 semestre
Obiectivele programului de masterat

combină pregătirea profesională cu competente tehnice si economice in domeniul marina si navigatie.
cunostintele tehnice impreuna cu cele ale legislatiei si economice permit abordarea cu succes a problemelor de management , marketing, analiza economica, elaborarea unui plan de afaceri cu succes in doemniul marina si navigatie

Oportunitati de angajare:
– companii de navigatie internationale
– institute de cercetare nationale si internationale
– agentii si diverse organisme ale Comunitatii Europene
– structuri guvernamentale
MASTERAT INGINERIA MEDIULUI IN ENERGETICA (este organizat de UPB în colaborare cu UMC)
Tipul programului de masterat de aprofundare
Durata programului de masterat 4 semestre
Obiectivele programului de masterat:

Aprofundarea cunoştinţelor dobândite în cadrul studiilor de licenţă din domeniul Ingineriei Mediului.
Familiarizarea cu cele mai noi şi avansate dezvoltări ale cunoaşterii în domeniu.
Formarea de specialişti cu calificare înaltă în domeniul Energeticii și Ingineriei Mediului pentru încadrarea pe piaţa muncii.
Formarea de specialişti pentru cercetare, respectiv formarea de cadre didactice universitare în domeniul Ingineriei Mediului.

Competenţe generale şi competenţe specifice:
Dezvoltarea deprinderilor legate de modelarea și conducerea proceselor din Ingineria Mediului, cu accent pe impactul producerii și utilizării energiei.
Aplicarea conceptelor, teoriilor şi metodelor de investigare fundamentale din domeniu, pentru formularea de proiecte şi demersuri profesionale.
Capacitatea de sintetizare şi interpretare a unui set de informaţii, de rezolvare a unor probleme complexe, de evaluare a concluziilor posibile şi de comunicare în mod demonstrativ a rezultatelor proprii.

Grupuri ţintă (potenţialii candidaţi vizaţi de programul de masterat):
Absolvenţi ai studiilor de licenţă în domeniul Ingineriei Mediului, atât din Universitatea POLITEHNICA Bucureşti, UMC, cât şi din alte universităţi.

MASTERAT CIRCUITE SI SISTEME INTEGRATE DE COMUNICATII(este organizat de UPB în colaborare cu UMC)

Tipul programului de masterat de aprofundare
Durata programului de masterat 4 semestre

Obiectivele programului de masterat:
Oferirea unui set coerent de cursuri care sa conduca la cresterea capacitatii de cercetare, inovare si transfer tehnologic între diferite institutii: universitati, institute si departamente de cercetare, companii tehnologice. Pregatirea de specialisti capabili sa genereze rezultate teoretice si practice novatoare. O caracteristica esentiala a acestui program consta în accentul pus pe partea de echipamente si circuite analogice si digitale specifice generatiei a-4-a de comunicatii.

Competente generale si competente specifice:
Familiarizarea cu tehnologia 3G, 4G, sisteme de radionavigatie, sisteme de pozitionare si monitorizare. Analiza si sinteza sistemelor radiante, modelarea canalelor radio, tehnici MIMO.
Însusirea tehnicilor de baza de proiectare a circuitelor integrate analogice si cu semnale mixte; utilizarea instrumentelor software pentru analiza si sinteza; a metodelor si principiilor de masura pentru testare blocuri, circuite si sisteme. Capacitatea de a proiecta module,circuite sau sisteme de comunicatii.

Grupuri ţintă (potentialii candidati vizati de programul de masterat):
Absolventi ai invatamântului superior tehnic (4/5ani) în domeniile: Inginerie electronica si telecomunicatii, Calculatoare si tehnologia informatiei, Stiinte ingineresti aplicate, Inginerie Electrica.

MASTERAT SISTEME ELECTRICE AVANSATE
Mijloacele de formare ]mpletesc prezentarea la un nivel superior a unor cunoştinţe teoretice din discipline fundamentale ale Ingineriei Electrice, cu metode numerice moderne de modelare şi simulare şi software-uri utilizate în domeniul ingineriei electrice, respectiv cu îndrumarea ştiinţifică şi metodologică în activitatea de cercetare. Pentru realizarea obiectivelor asumate, şi pentru a asigura un inalt nivel de pregătire a studenţilor necesar lor pentru a fi selectaţi pe piaţa europeană a companiilor de navigaţie renumite, universitatea şi-a propus realizarea unui program de master care să facă faţă acestor exigenţe.

Tipul programului de masterat de aprofundare
Durata programului de masterat 4 semestre

Obiectivele programului de masterat:
formarea de specialisti de inalta calificare, pentru domenii de varf ale activitatii de cercetare-dezvoltare din domeniul Inginerie Electrica. Absolventii acestui master vor detine competentele necesare pentru a urma:
• Ciclul de studii doctorale in Inginerie Electrica;
• O cariera universitara;
• O cariera de cercetator stiintific.

Competente generale si competente specifice
■Intelegerea si utilizarea fundamentelor de matematica, fizica, chimie, tehnica masurarii, stiinta materialelor, grafica tehnica si inginerie electrica.
■analiza, calculul si proiectarea cu componente modulare a sistemelor electrice utilizand software specific (matlab, spice)
■aplicarea tehnicilor de masurare rezolvarea problemelor de compatibilitate electromagnetica pentru sisteme electrice
■mentinerea starii operative a mijloacelor de salvare de lupta impotriva incendiului si altor sisteme de siguranta

Grupuri ţintă (potentialii candidati vizati de programul de masterat):
Absolventi ai invatamântului superior tehnic (4/5ani) în domeniile: Inginerie electrică, inginerie electronica si telecomunicatii, Calculatoare si tehnologia informatiei, Stiinte ingineresti aplicate,

MASTERAT TEHNICI AVANSATE DE INGINERIE ELECTROMECANICA
Cerinţele pieţei forţei de muncă în domeniul ingineriei mecanice navale cer imperativ o astfel de specializare. Pentru promovarea în funcţiile superioare de ofiţer mecanic maritim va fi, în curând, obligatorie absolvirea unui curs de masterat în acest domeniu

Tipul programului de masterat de aprofundare
Durata programului de masterat 4 semestre

Obiectivele programului de masterat
aprofundarea unor cunoştinţe de specialitate de bază, dar şi crearea unor deprinderi de cercetare, precum şi o serie de cunoştinţe din domeniul managementului specific activităţii viitorilor ingineri în domeniu. în acest fel se îndeplineşte o cerinţă de bază a alinierii învăţământului la cel european, dar şi asigurarea condiţiilor necesare pentru viitorii absolvenţi de a lucra în alte ţări şi la alte flote.
Competente generale si competente specifice

proiectare constructivă şi tehnologică,
conducerea proceselor tehnologice,
expoloatarea şi intretinerea maşinilor şi utilajelor specifice industriei constructoare de maşini
pregătirea tehnică se îmbină cu discipline care să asigure folosirea cu succes a proiectării şi prelucrării asistată de calculator

Grupuri ţintă (potentialii candidati vizati de programul de masterat): absolvenţii Facultăţii de Electromecanică Navală, dar şi altor ingineri mecanici care doresc să se specializeze în acest domeniu;

detalii suplimentare pe cmu-edu.eu/admitere_master.html


 
Da ne like pe Facebook
Daca ti-a placut acest articol nu uita sa te abonezi la feedul RSS!

Tags:
0 Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Un portal studentesc actualizat! Impartaseste cu studentii tai pe net o multime de poze, filme, informatii, cursuri si experiente inedite. Distreaza-te pe net cu toti colegii de campus sau camin. Creaza un cont si conecteaza-te in noua retea sociala. Gandit pentru studentii din Romania acest website va ofera resurse deosebite in materie de continut precum si optiuni variate in materie de socializare. Incepeti chiar acum, faceti un cont gratuit. Politica de confidentialitate | Termeni si conditii | Student pe net © 2019 - Toate drepturile rezervate.

sau

Conectați-vă cu datele de autentificare

sau    

Ați uitat datele dvs.?

sau

Creează cont