Ministrul Educaţiei, Daniel Funeriu, a participat, sâmbătă, la Congresul Studenţilor din România, a cărui temă a vizat concuziile dezbaterilor privind noua Lege a educaţiei.

În prezenţa fondatorilor organizaţiilor studenţeşti de după 1990 – printre care Marian Munteanu, Gabriel Ispas, Daniel Dragnea, Dan Lambescu, Marian Rujoiu, dar şi a fostului preşedinte al României, Emil Constantinescu – ministrul Educaţiei Daniel Funeriu a punctat mai multe aspecte din noua lege a educaţiei, dar şi cauzele care nu permit învăţământului superior românesc să intre în topul primelor 500 de universităţi din lume.

„Centrul de putere al învăţământului din România se află în universitate. Dacă nu vom moderniza centrul de putere, nu vom putea face nimic. Nu vom putea recredibiliza învăţământul superior atâta timp cât pe stâlpi scrie «vând lucrare de licenţă». Trebuie să curăţăm universităţile de şpagă, nepotism şi plagiat. Profesorul Andrei Marga, fost ministru al Educaţiei, spunea cândva că România are prea puţini studenţi şi prea multe universităţi. Este necesară o reorganizare a instituţiilor de învăţământ superior”, a mai spus Funeriu.

Ministrul Funeriu a explicat că principalele măsuri pentru modernizarea învăţământului superior vizează clasificarea universităţilor pe cicluri de pregătire, unele care să pregătescă până la licenţă, altele care pot organiza masterat şi cele de vârf care pot organiza doctorat şi cercetare, de asemenea, formarea consorţiilor universitare şi totodată depolitizarea, includerea în componenţa Senatului a unor personalităţi externe, dar şi a studenţilor în Comisia de etică şi în Consiliul de administraţie al universităţii.

Mai mult, Funeriu a spus că noua lege nu va mai permite pregătirea în doctorat „part time” „Doctoratele vor fi cu frecvenţă – adică full time – şi nu seara după ce un senator sau primar sau mai ştiu eu ce politician va termina serviciul”, a mai spus Funeriu.
sursa: Mediafax.ro

Tags:
0 Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Un portal studentesc actualizat! Impartaseste cu studentii tai pe net o multime de poze, filme, informatii, cursuri si experiente inedite. Distreaza-te pe net cu toti colegii de campus sau camin. Creaza un cont si conecteaza-te in noua retea sociala. Gandit pentru studentii din Romania acest website va ofera resurse deosebite in materie de continut precum si optiuni variate in materie de socializare. Incepeti chiar acum, faceti un cont gratuit.

Politica de confidentialitate | Termeni si conditii | Student pe net © 2023 - Toate drepturile rezervate.
sau

Conectați-vă cu datele de autentificare

sau    

Ați uitat datele dvs.?

sau

Creează cont