Universitatea din București are cele mai bune performanțe la nivelul sistemului de învățământ superior românesc – confirmă, ca și în anul precedent, clasamentul Quacuarelly Symonds World University Rankings (QS) 2018, cel mai cunoscut ranking global al universităţilor în funcție de domeniile de studiu și cercetare.

Statistic, studentii la Universitatea din Bucuresti isi gasesc de munca mai usor ca altii

Se pare că Universitatea din București este și singura universitate din România care apare în topul QS – Employability cu o poziționare în marja 301-500, dovedindu-și astfel reputația pe care o are în rândul angajatorilor.

În ceea ce privește acest top realizat pe domenii fundamentale, Universitatea din București figurează în 4 domenii din cele 5 analizate, cu o prezență în plus față de 2017. Astfel, dacă anul trecut Universitatea din București s-a distins în domenii precum Științele naturii, Arte și științe umaniste și Științe sociale și management, anul acesta noutatea este dată de apariția universității în domeniul Inginerie și tehnologie. Științele naturii reprezintă cel mai bun domeniu fundamental pentru universitate, cu un scor de 64.0.

Mai mult decat atat, rezultatele Universității din București poziționează instituția drept prima universitate din România în Fizică și Chimie. Nu în ultimul rând, este singura universitate din țară clasată în seria 201-250 în QS–University Ranking by Subject 2018 la domeniul Lingvistică. O altă specializare la care se remarcă instituția este Literatură și limbă engleză, care se situează în poziția 251-301.

Cum a fost realizat acest clasament?

Criteriile în funcție de care sunt clasificate instituțiile de învățământ superior în topul QS sunt reputația academică, reputația în rândul angajatorilor, raportul studenți/profesor, internaționalizare și citări/cadru didactic.


 
Da ne like pe Facebook
Daca ti-a placut acest articol nu uita sa te abonezi la feedul RSS!

Tags:
0 Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Un portal studentesc actualizat! Impartaseste cu studentii tai pe net o multime de poze, filme, informatii, cursuri si experiente inedite. Distreaza-te pe net cu toti colegii de campus sau camin. Creaza un cont si conecteaza-te in noua retea sociala. Gandit pentru studentii din Romania acest website va ofera resurse deosebite in materie de continut precum si optiuni variate in materie de socializare. Incepeti chiar acum, faceti un cont gratuit. Politica de confidentialitate | Termeni si conditii | Student pe net © 2019 - Toate drepturile rezervate.

sau

Conectați-vă cu datele de autentificare

sau    

Ați uitat datele dvs.?

sau

Creează cont