Programele de master la Universitatea “Alexandru Ioan Cuza” din Iaşi – Admitere 2012

La admiterea în ciclul de studii universitare de masterat pot candida absolvenţii cu diplomă de licenţă ai ciclului de studii universitar de licenţă sau echivalentă.

Sunt disponibile 3 tipuri de master:

master profesional, orientat preponderent spre formarea competentelor profesionale;
master de cercetare, orientat preponderent spre formarea competentelor de cercetare stiintifica. Invatarea realizata in cadrul masterului de cercetare poate fi echivalata cu primul an de studiu din cadrul programelor de studii universitare de doctorat
master didactic

Admiterea în învăţământul universitar de masterat se organizează astfel:
– pe locuri finanţate prin granturi de studii (pentru învăţământul de zi);
– pe locuri cu taxă (pentru învăţământul de zi şi învăţământul cu frecvenţă redusă).
a) Locurile finanţate prin granturi de studii sunt stabilite prin ordin al ministrului.
b) De locurile cu taxă de studiu pot beneficia candidaţii aflaţi sub linia de admitere pentru locurile finanţate prin granturi de studii, în ordinea descrescătoare a mediilor sau punctajelor, dar care satisfac cerinţa minimală de admitere (media minimă de admitere 5,00), precum şi cei care optează pentru această formă în fişa de înscriere, ori care pot fi admişi numai cu taxă de studiu.
c) Ocuparea locurilor finanţate prin granturi de studii şi la taxă se face semestrial, în funcţie de media de
admitere (pentru semestrul I) şi în funcţie de punctajul obţinut după fiecare sesiune de examene (pentru celelalte semestre).
d) Un candidat declarat admis poate beneficia de finanţare prin granturi de studii o singură dată pentru ciclul de studii universitare de masterat. Candidaţii care au fost exmatriculaţi de la studii universitare de masterat au dreptul să se înscrie la un nou concurs de admitere numai pe locurile cu taxă, indiferent de forma de învăţământ. Ei au obligaţia ca, la înscriere, să declare în scris, sub semnătură, dacă au urmat o altă specializare. Declaraţiile false atrag eliminarea din concursul de admitere şi aplicarea dispoziţiilor prevăzute în Codul Penal.
e) Absolvenţii cu diplomă de master pot urma un al doilea program de studiu de masterat. Cea de a doua specializare va fi în regim cu taxă (dacă au consumat finanţarea cu prima specializare) sau cu finanţare prin granturi de studii (scăzând din durata de studiu a noii specializări anii de studiu finanţaţi urmaţi la specializarea iniţială, dacă este cazul) în cazul în care au media de admitere mai mare sau egală cu ultima medie de admitere pentru locurile finanţate prin granturi de studii.

0 Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Un portal studentesc actualizat! Impartaseste cu studentii tai pe net o multime de poze, filme, informatii, cursuri si experiente inedite. Distreaza-te pe net cu toti colegii de campus sau camin. Creaza un cont si conecteaza-te in noua retea sociala. Gandit pentru studentii din Romania acest website va ofera resurse deosebite in materie de continut precum si optiuni variate in materie de socializare. Incepeti chiar acum, faceti un cont gratuit.

Politica de confidentialitate | Termeni si conditii | Student pe net © 2023 - Toate drepturile rezervate.
sau

Conectați-vă cu datele de autentificare

sau    

Ați uitat datele dvs.?

sau

Creează cont