Întreprinderile, guvernele și organizațiile supranaționale din ziua de astăzi trebuie să conceapă și să gestioneze din punct de vedere economic proiecte viabile din punct de vedere financiar, dar care trebuie în același timp să respecte mediul și să fie responsabile social. International University of Monaco (membră a Grupului francez INSEEC) răspunde acestor noi nevoi ale întreprinderilor și ale societății lansând un program de studii care oferă participanților posibilitatea de a înțelege și de a răspunde acestor noi provocări : Master in Sustainable Development. « Dezvoltarea durabilă nu mai aparține domeniului „gândirii irealiste” sau al „greenwashing”, cum era cazul cu 5-10 ani în urmă. Astăzi, cadrul legal național și internațional din domeniul mediului impune practic tuturor societăților și instituțiilor obligația de a gândi și acționa mai durabil. Acestea doresc acum să angajeze persoane care au toate competențele cerute în management, dar și un mod de gândire compatibil cu sustenabilitatea. », explică responsabila programului, Damyana Bakardzhieva.
Masterul, cu durata de 1 an, poate fi urmat la Monaco începând cu această toamnă. Înscrierile pentru cele 20 de locuri se mai pot face până la sfârșitul lunii iunie.
Cazuri practice și experți internaționali

Dezvoltarea durabilă a devenit una dintre provocările inconturnabile din secolul 21, căreia societatea noastră trebuie să-i răspundă. Începând cu anul academic 2012 – 2013, studenții vor putea urma un nou program dedicat dezvoltării durabile: Master in Sustainable Development, la International University of Monaco (membră a Groupului francez INSEEC).
Schimbările climatice, consumul ecologic, comerțul verde, micro-finanțele și ONG-urile, investițiile responsabile social, legislația cu privire la dezvoltarea durabilă și energie fac parte din modulele de curs. Studenții vor beneficia și de o viziune mai practică, prin explorarea unor subiecte precum : planul Uniunii Europene privind « pachetul climat-energie » și aplicarea acestuia în construcția de clădiri de tip «energie zero», acțiunile ONG-urilor din Monaco în domeniul conservării biodiversității, fondurile de investiții responsabile create de bănci sau lansarea unui campionat de curse pentru automobile electrice, etc.
Invitați de renume internațional vor susține conferințe în cadrul acestui program. De exemplu, unul dintre cei mai celebri botaniști din Statele Unite, Peter Raven, cu o conferință cu tema: Despre pierderea biodiversității și schimbările climatice. Considerat un «Hero for the Planet» de către magazinul Time, Raven a întreprins numeroase cercetări în lumea întreagă despre protejarea plantelor amenințate cu dispariția, iar contribuția sa a fost recunoscută prin premiul “Biodiversity Award” decernat de către Fundația Prince Albert II de Monaco în 2010.

Numeroase posibilități de angajare

După absolvirea programului, absolvenții își vor putea aplica noile competențe în funcții cheie din întreprindere (Finanțe, Marketing, Strategie și Comunicare), din perspectiva a ceea ce ține de dezvoltarea durabilă. Ei vor fi astfel în măsură să identifice, să propună și să pună în practică mijloacele cele mai durabile de producție, consum și investiții. Absolvenții acestui master vor putea ocupa diverse posturi, precum cel de manager de proiect în ONG sau organizații și instituții internaționale, reponsabil cu responsabilitatea socială în sectorul privat, consultant în întreprinderi specializate pe domeniul mediului și a tehnologiilor sau economiei verzi, etc.
Acest nou program reprezintă un pariu pe care International University of Monaco îl face cu viitorul. «Lansarea acestui Master în dezvoltare durabilă se înscrie în seria obiectivelor IUM în calitate de forță motrice în crearea de noi modele de afaceri durabile » , subliniază Antonella Patras, decanul IUM.
De altfel, și pentru a celebra această lansare, IUM a aderat, ca și alte instituții de învățământ superior din lume, la angajamentul cu privire la practicile durabile și a semnat declarația care va fi făcută publică zilele acestea la Conferința Națiunilor Unite pe tema dezvoltării durabile – Rio + 20.

Despre INSEEC

Având 35 ani de existență, Grupul INSEEC Group oferă în prezent o largă gamă de programe în domeniile managementului, comunicării și sănătății. Cele 8 școli membre sunt amplasate în Franța, Marea Britanie și Principatul Monaco, în 5 orașe : Paris, Bordeaux, Lyon, Londra și Monaco. Grupul independent INSEEC, având un corp profesoral înalt calificat, 10 000 de studenți și o puternică rețea de absolvenți și de întreprinderi partenere în întreaga lume, a devenit un actor singular și major în peisajul învăţământului superior francez. Pentru mai multe informații : www.inseec-france.com .

Despre International University of Monaco
International University of Monaco (IUM) pregătește lideri și întreprinzători de succes și responsabili. IUM este singura universitate de pe riviera franceză care oferă programe de educație în afaceri predate în întregime în limba engleză. Cu 60 de naționalități reprezentate în rândul studenților și a corpului profesoral, IUM este prima instituție de învățământ superior din Principatul Monaco. În aprilie 2010, IUM a integrat grupul INSEEC. Pentru mai multe informații : www.monaco.edu .


 
Da ne like pe Facebook
Daca ti-a placut acest articol nu uita sa te abonezi la feedul RSS!

0 Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Un portal studentesc actualizat! Impartaseste cu studentii tai pe net o multime de poze, filme, informatii, cursuri si experiente inedite. Distreaza-te pe net cu toti colegii de campus sau camin. Creaza un cont si conecteaza-te in noua retea sociala. Gandit pentru studentii din Romania acest website va ofera resurse deosebite in materie de continut precum si optiuni variate in materie de socializare. Incepeti chiar acum, faceti un cont gratuit. Politica de confidentialitate | Termeni si conditii | Student pe net © 2019 - Toate drepturile rezervate.

sau

Conectați-vă cu datele de autentificare

sau    

Ați uitat datele dvs.?

sau

Creează cont