Astăzi, 18 februarie 2017, ministrul Transporturilor, Răzvan Cuc, a discutat cu preşedintele Partidului Social Democrat, Liviu Dragnea, pe marginea amendamentului depus în Parlament cu privire la proiectul de Lege pentru aprobarea a OUG nr 2/2017, referitor la gratuitatea călătoriilor studenţilor pe calea ferată. În urma discuţiei, s-a convenit cu privire la faptul că toate măsurile cuprinse în Programul de Guvernare vor fi respectate şi implementate conform urmatoarelor legi:

Legii Educației Naționale nr. 1/2011 art. 205, aliniatul 2^1;
Ordonanței de Guvern nr.2 din 6 ianuarie 2017 publicată în Monitorul Oficial nr.16 din 6 ianuarie 2017;
Hotărârii de Guvern nr. 42 din 31 ianuarie 2017:

Studenţii români/străini înmatriculaţi la forma de învăţământ cu frecvenţă – licenţă, master, doctorat, beneficiază de gratuitate la transportul feroviar intern la toate categoriile de trenuri, clasa a II-a, în tot cursul anului calendaristic (a se vedea condițiile conform Normelor Metodologice din HG nr. 42/2017).

Pentru anul universitar în curs, studenții care nu au legitimație de student pentru transport se vor deplasa la Secretariatul Facultății unde sunt înmatriculați, pentru a solicita adeverință de student cu care se vor prezenta la casele de bilete ale operatorilor de transport feroviar.

La verificarea legalității călătoriei în tren, studenții vor prezenta legitimația de student pentru transport vizată pentru anul universitar în curs sau adeverința de student și un act de identitate, respectiv carte de identitate sau pașaport.

Pentru achiziționarea de legitimații de călătorie/abonamente lunare gratuite, studenții poartă responsabilitatea documentelor prezentate, cât și a datelor declarate în sistemul de achiziționare on-line/automate de vânzare legitimații de călătorie.

Mai multe informații sunt publicate la adresa: www.cfrcalatori.ro/850

Tot legat de acest topic:

Realizatorul TV de la Antene, Mircea Badea posteaza pe pagina sa de Facebook un link la o petitie pentru mentinerea gratuitatii pe cale ferata pentru studenti spunand ca acestia sunt „milogi” care „schelalaie dupa bani publici” si ca unii „stau cu mana intinsa ca cersetorii”.

Postarea sa a atras peste 1.400 de comentarii cea mai mare parte virulente impotriva acuzatiilor lui Badea.

„Unii studenti stau cu mana intinsa ca cersetorii. Au hotarat ca Ordonanta de Urgenta care le da gratuitate la tren e buna. Ca atare, milogii au facut o petitie. Vedeti aici cati milogi schelalaie dupa bani publici.

P.S. Luati labele de pe banii publici, milogilor! #rezistati fara bani publici! Mars!”, scrie el in mesajul sau :))

Tags:
0 Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Un portal studentesc actualizat! Impartaseste cu studentii tai pe net o multime de poze, filme, informatii, cursuri si experiente inedite. Distreaza-te pe net cu toti colegii de campus sau camin. Creaza un cont si conecteaza-te in noua retea sociala. Gandit pentru studentii din Romania acest website va ofera resurse deosebite in materie de continut precum si optiuni variate in materie de socializare. Incepeti chiar acum, faceti un cont gratuit.

Politica de confidentialitate | Termeni si conditii | Student pe net © 2023 - Toate drepturile rezervate.
sau

Conectați-vă cu datele de autentificare

sau    

Ați uitat datele dvs.?

sau

Creează cont