Cazarea studentilor in Iasi: foarte multi studenti nu au loc de cazare in camin

Studentii isi cauta disperati chirie in Iasi. La Cuza, 11251 de studenti se bat pentru 5164 de locuri de cazare in caminele studentesti din Iasi. Anul intai sau studenti din anii mai mari, cu totii s-au ingramadit sa-si ia in primire camerele. Din pacate, si anul acesta locurile au fost prea putine, iar cei ramasi pe dinafara isi cauta acum alta cazare.

La Universitatea “Alexandru Ioan Cuza” Iasi studenti se bat pentru un loc in camera de camin.

“Am inceput sa caut in ziare ofertele de cazare. Am sperat ca voi prinde loc la camin insa din pacate media a fost cam mica, am avut putin peste 8 si ultima medie a fost 9.20. Sper sa gasesc si o colega de camera pentru ca in aceasta perioada am aflat ca in Iasi chiriile sunt mai mari si nu m-as putea descursa singura. Din ceea ce am vazut pana acum preturile variaza intre 150-500 de euro”, declara o studenta din anul I de la Facultatea de Litere din cadrul UAIC.

Foarte multi studenti vor ramane si anul acesta fara loc in camin

“Anul acesta Universitatea “Alexandru Ioan Cuza” a pregatit pentru cazare un numar de 5164 de locuri in trei campusuri, Titu Maiorescu, Targusor si Codrescu. In acest an sunt mai putine locuri ca anul trecut deoarece avem un camin, C5, care se afla in stadiul de reabilitare si modernizare. In total cu Gaudeamus si Akademos vor fi aproximativ 6000 de locuri de cazare. Cele mai multe locuri sunt distribuite ca de obicei la Facultatea de Economie si Administrarea Afacerilor, putin peste 1000 de locuri, Facultatea de Filosofie a primit 500 de locuri si Facultatea de Litere 300. Anul acesta s-au depus 11251 de cereri”, spune Gheorghe Amarandei, directorul Directiei pentru Probleme Social-Studentesti(DPPS).

Ce faci daca nu ai primit loc de camin?

Cei care nu au primit o camera de camin mai au o sansa pentru ca  dupa data de 4 octombrie, locurile care nu au fost ocupate vor fi din nou scoase la concurs.

Tags:
0 Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Un portal studentesc actualizat! Impartaseste cu studentii tai pe net o multime de poze, filme, informatii, cursuri si experiente inedite. Distreaza-te pe net cu toti colegii de campus sau camin. Creaza un cont si conecteaza-te in noua retea sociala. Gandit pentru studentii din Romania acest website va ofera resurse deosebite in materie de continut precum si optiuni variate in materie de socializare. Incepeti chiar acum, faceti un cont gratuit.

Politica de confidentialitate | Termeni si conditii | Student pe net © 2023 - Toate drepturile rezervate.
sau

Conectați-vă cu datele de autentificare

sau    

Ați uitat datele dvs.?

sau

Creează cont