Concursul de admitere din sesiunea iulie constă în susţinerea unei teze (test grilă) pentru:

– Locurile subvenţionate de la bugetul de stat

– Locurile cu taxă în lei

Disciplinele de concurs sunt următoarele:

Pentru programul Medicină în limba română:

Biologie clasa a XI-a (Anatomia şi Fiziologia omului) – 60%
Şi

Chimie organică sau Fizică (la alegere) – 40%
Pentru programele: Asistenţă Medicală Generală şi Nutriţie dietetică

Biologie clasa a XI-a (Anatomia şi Fiziologia omului)
Sau

Chimie organică

23 iulie 2019, 18:00-21:00 – Identificarea sălii de concurs
Candidații vor putea identifica sălile de concurs marți, 23 iulie 2019, între orele 1800-2100

24 iulie 2019 – Testul grilă
Accesul candidaților în sălile de examen se va face miercuri, 24 iulie 2019, între orele 830-900, pe baza buletinului / cărţii de identitate / paşaportului, în termen de valabilitate şi a legitimaţiei de concurs. Candidatele căsătorite trebuie să prezinte şi certificatele de naştere şi de căsătorie.

Susținerea testului grilă se va desfășura miercuri, 24 iulie 2019, între orele 1000-1300.

Pentru completarea grilei, candidaţii vor folosi markerele negre pe care le vor primi în sală de la comisie.
În timpul concursului candidaţii nu au voie să aibă obiecte de scris de orice fel, altele decât cele date de organizatori, hârtii albe sau scrise, publicaţii de orice fel, telefoane mobile sau orice alt tip de aparatură de comunicare, ceasuri de rnână, pagere, i-phone, genţi, materiale didactice de orice fel etc. Cei care intră in sală cu astfel de obiecte precum şi cu materiale docurnentare au obligaţia să le depoziteze într-un loc special, indicat de şeful de sală înainte de aducerea caietelor cu intrebari, unde nu vor avea acces până la terminarea concursului.

Candidații care au ca disciplină de concurs Chimie organică, Fizică sau Matematică vor primi de la Comisia de admitere, la intrarea în sala de concurs, un minicalculator neprogramabil. Acesta va fi returnat comisiei la sfârșitul concursului, odată cu predarea tezei. (anunț în format pdf)
Ponderea subiectelor la prima vedere la concursul de admitere, sesiunea iulie 2019, va fi de 50%. – Decizie in format PDF
Scanarea tezelor în fața candidaților și comunicarea punctajelor va avea loc după finalizarea testului grilă

Calculul mediei finale în vederea clasificării se va efectua astfel:

90% nota la testul grilă,
10% media la bacalaureat.
Nota minimă de admitere este 5 (cinci), calculul mediei finale se va efectua numai la candidaţii care au obţinut minim nota 5 (cinci) la testul grilă. Admiterea la Facultatea de Medicină se face strict în ordinea descrescătoare a mediilor generale obţinute de candidaţi, în limita numărului de locuri (bugetate şi cu taxă) pentru care se organizează concursul.

Candidații cu diplomă de bacalaureat care au obținut, în perioada studiilor liceale, premiile I, II, III sau mențiune la olimpiadele școlare internaționale la Biologie, Chimie, Fizică, Informatică sau Matematică au dreptul de a se înscrie și să fie înmatriculați, fără susținerea concursului de admitere, pe locurile finanțate de la bugetul de stat.

De asemenea, mai au dreptul de a fi înmatriculați, fără admitere, pe locuri finanțate de la bugetul de stat, absolvenții de liceu cu diplomă de bacalaureat care au obținut premiile I, II sau III la faza națională a olimpiadelor școlare de la Biologie, Chimie, Fizică, Informatică sau Matematică, recunoscute de MENCS, în cel puțin unul din ultimii doi ani de școlarizare.

Lista olimpiadelor precum și listele nominale cu elevii premiați la olimpiade vor fi publicate de către MENCS.

Absolvenţii de liceu care se înscriu în condiţiile de mai sus vor adresa cereri scrise Decanatului Facultăţii, iar Consiliul de Administraţie va decide asupra solicitărilor.

Tags:
0 Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Un portal studentesc actualizat! Impartaseste cu studentii tai pe net o multime de poze, filme, informatii, cursuri si experiente inedite. Distreaza-te pe net cu toti colegii de campus sau camin. Creaza un cont si conecteaza-te in noua retea sociala. Gandit pentru studentii din Romania acest website va ofera resurse deosebite in materie de continut precum si optiuni variate in materie de socializare. Incepeti chiar acum, faceti un cont gratuit.

Politica de confidentialitate | Termeni si conditii | Student pe net © 2023 - Toate drepturile rezervate.
sau

Conectați-vă cu datele de autentificare

sau    

Ați uitat datele dvs.?

sau

Creează cont