În perioada 4 -6 octombrie 2012, Biblioteca Centrală Universitară „Ovidius” va găzdui conferinţa de studii americane „Remapping Urban Spaces – American Challenges / Recartografierea spaţiilor urbane – provocări americane”, organizată de Asociaţia de Studii Americane din România, Comisia Fulbright şi Universitatea „Ovidius” din Constanța. Comunitatea academică constănţeană este invitată la deschiderea de pe data de 4 octombrie, de la ora 9.00, precum şi la lucrările conferinţei.

Tematica legată de configurarea spaţiilor urbane în contemporaneitate a incitat abordări interdisciplinare şi participarea unui număr mare de universitari români şi străini (peste 80), provenind de la 18 universităţi şi institute din România şi 25 din Europa şi America. Prelegerile din plenul conferinţei sunt susţinute de Dr. Edward Soja, Profesor Emerit de Urban Planning la Universitatea din California, Los Angeles, Statele Unite ale Americii, şi Dr. Augustin Ioan, profesor la Universitatea de Arhitectură şi Urbanism „Ion Mincu”, Bucureşti.

Acest eveniment propune dezbateri cu o semnificaţie deosebită pentru studenţii şi profesorii implicaţi în programul de Studii Americane, reprezentate la Constanţa de această specializare oferită în cadrul Facultăţii de Litere, pentru universitari din domenii conexe, cum ar fi istoria, filosofia, artele, arhitectura, geografia, dar şi pentru comunitatea locală, în general. Informaţii privind secţiunile, titlurile lucrărilor ştiinţifice şi activităţile din cadrul conferinţei, se află pe website-ul Asociaţiei de Studii Americane din România (www.raas.ro).

0 Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Un portal studentesc actualizat! Impartaseste cu studentii tai pe net o multime de poze, filme, informatii, cursuri si experiente inedite. Distreaza-te pe net cu toti colegii de campus sau camin. Creaza un cont si conecteaza-te in noua retea sociala. Gandit pentru studentii din Romania acest website va ofera resurse deosebite in materie de continut precum si optiuni variate in materie de socializare. Incepeti chiar acum, faceti un cont gratuit.

Politica de confidentialitate | Termeni si conditii | Student pe net © 2023 - Toate drepturile rezervate.
sau

Conectați-vă cu datele de autentificare

sau    

Ați uitat datele dvs.?

sau

Creează cont