Cele mai bune facultati, preferate de angajatoriEsti student si vrei sa te angajezi? Afla care sunt sansele tale de angajare dupa studiile pe care le faci. Angajatorii au facut si un top al facultatilor cele mai cautate.

Topul a fost realizat atât prin sondaj aplicat la peste 100 de companii, cât şi prin interpretarea datelor legate de facultăţile căutate de către angajatori în baza de CV-urilor depuse.

“La nivel mondial clasamentele privind facultăţile includ în mod obligatoriu criterii ce se referă la parcursul profesional al absolventului imediat după incheierea cursurilor. Din păcate în Romania nu există aceste date, fapt ce contribuie la dezechilibrul de pe piaţa muncii”,

spun realizatorii sondajului.

Potrivit aceluiaşi sondaj, un sfert dintre angajatori evită absolvenţii universităţilor particulare în procesul de selecţiei şi recrutare.

Facultăţi preferate de angajatori:

1. Facultatea de Electronică

2. Facultatea de Instalaţii

3. Facultatea de Limbi şi Literaturi Străine

4. Facultatea de Construcţii

5. Facultatea de Mecanică

Alte specializări căutate de companii sunt dreptul, literele şi ştiinţele economice. Angajatorii mai caută şi absolvenţi de fizică, telecomunicaţii, psihologie şi transporturi.

Tags:
0 Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Un portal studentesc actualizat! Impartaseste cu studentii tai pe net o multime de poze, filme, informatii, cursuri si experiente inedite. Distreaza-te pe net cu toti colegii de campus sau camin. Creaza un cont si conecteaza-te in noua retea sociala. Gandit pentru studentii din Romania acest website va ofera resurse deosebite in materie de continut precum si optiuni variate in materie de socializare. Incepeti chiar acum, faceti un cont gratuit.

Politica de confidentialitate | Termeni si conditii | Student pe net © 2023 - Toate drepturile rezervate.
sau

Conectați-vă cu datele de autentificare

sau    

Ați uitat datele dvs.?

sau

Creează cont