Creierul este un un organ foarte misterios, oricate studii s-au facut, tot mai raman multe lucruri  nedescoperite. Dar care este acea parte a creierului pe care o folosim să ne amintim succesiunea evenimentelor din cadrul unui întâmplări?

Cum are loc procesarea amintirilor la nivelul creierului?

Cercetătorii au supus un număr de animale unui experiment centrat pe ordiniea formării amintirilor: erau prezentate doua imagini, iar subiecţii trebuiau să şi le amintească în ordinea prezentării lor, după un anumit interval de timp.

Pentru a îndeplini cerinţa corespunzător, animalele trebuiau să-şi amintească atât ce s-a întâmplat, cât şi când a avut loc întâmplarea. În timpul experimentului, cercetătorii au monitorizat activitatea celulelor din lobul temporal medial (MTL).

Rezultatele au arătat că în acest proces sunt implicate două zone principale din cadrul MTL. Aceste zone sunt hipocampul şi cortexul perirhinal. Zona hipocampica este cunoscută ca având un rol important într-o varietate mare de atribuţii ale memoriei. Ea emite semnale elementare de sincronizare între evenimente-cheie, oferind informaţii despre cât timp a trecut de la ultimul eveniment de acest gen şi, totodată, estimează timpul până la unul viitor.

Cortexul peririnal integrează informaţii ce răspund la întrebările „ce?” şi „când?” semnalizând dacă un element a fost arătat primul sau al doilea în cadrul unei serii. Descoperirile americanilor oferă o perspectivă asupra modelelor de activitate cerebrală care ne permit să ne amintim atât elementele-cheie care me marchează viaţa, cât şi succesiunea în care acestea au survenit.

Tags:
0 Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Un portal studentesc actualizat! Impartaseste cu studentii tai pe net o multime de poze, filme, informatii, cursuri si experiente inedite. Distreaza-te pe net cu toti colegii de campus sau camin. Creaza un cont si conecteaza-te in noua retea sociala. Gandit pentru studentii din Romania acest website va ofera resurse deosebite in materie de continut precum si optiuni variate in materie de socializare. Incepeti chiar acum, faceti un cont gratuit.

Politica de confidentialitate | Termeni si conditii | Student pe net © 2023 - Toate drepturile rezervate.
sau

Conectați-vă cu datele de autentificare

sau    

Ați uitat datele dvs.?

sau

Creează cont